ROC Friese Poort Lesmarathon voor 3FM Serious Request in Drachten Deelnemers Journalistiek en Fotografie van ROC Friese Poort in Drachten organiseren een lesmarathon om geld in te zamelen voor het Glazen Huis van 3 FM Serious Request 2010. De lesmarathon zal plaatsvinden van woensdag 15 december 14.00 tot donderdag

16 december 14.00 uur bij de vestiging Drachten van ROC Friese Poort aan de Leidijk 49. De totale opbrengst gaat naar de aidswezen in Oeganda.

3FM Serious Request 2010 voert actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte. Kinderen zijn de stille slachtoffers van de aidsproblematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan aids staan ze er helemaal alleen voor. Wereldwijd zijn meer dan 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan aids.

Samantha Fish, een van de organiserende leerlingen: "Ik wilde graag iets organiseren voor het Glazen Huis, omdat ik het een geweldig initiatief vind. Het is super dat ze zich zo inzetten voor een bepaald doel elk jaar. We verwachten dat we aardig wat geld gaan ophalen".

Conrad Berghoef, begeleidend docent: "Dit is een initiatief dat geheel uit de leerlingen zelf komt en ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ze mij vroegen om deze actie te begeleiden. Ik vind het fantastisch hoe 3FM elk jaar weer jonge mensen weet te activeren voor een goed doel. Ik verwacht dan ook dat het een bijzondere dag wordt".

De lessen worden gegeven door `eigen' docenten, maar er komen ook gastdocenten van buitenaf. Zo komt wethouder Nieske Ketelaar een uur lesgeven, krijgen de leerlingen een uur les in zelfverdediging en gaat jongerenwerker Frank de Koster een uur creatief met de leerlingen aan de slag. Ook wordt woensdagavond gezamenlijk meegedaan met het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

De totale opbrengst van de actie wordt donderdag bekend gemaakt tijdens de kerstviering van de opleiding Audiovisuele Productie, waar Journalistiek en Fotografie deel van uitmaakt.