Gemeente Amsterdam---

A1 richting Hilversum/Amersfoort afgesloten i.v.m. werkzaamheden

14 december 2010
-
Jacqueline Schermer

Rijkswaterstaat voert in de nachten van dinsdag 14 december en woensdag 15 december grootschalige werkzaamheden uit aan de A1 tussen knooppunten Muiderberg en Eemnes richting Hilversum/Amersfoort. Weggebruikers moeten dinsdag- en woensdagnacht op dit traject tussen 00.00 uur en 05.00 uur rekening houden met een omleidingsroute wegens een afsluiting van de A1. De verwachte extra reistijd is ongeveer 15 minuten. Daarnaast moet verkeer richting Hilversum/Amersfoort tussen knooppunten Muiderberg en Eemnes rekening houden met minder rijstroken en afgesloten op- en afritten. Voorbehoud: bij winterse weersomstandigheden op dinsdag- en woensdagnacht zoals sneeuw is Rijkswaterstaat genoodzaakt om deze ingelaste werkzaamheden te verplaatsen.

Verkeerssituatie

De werkzaamheden omvatten het vervangen van asfalt en het aanpassen van de wegsituatie. De werkzaamheden aan de A1 waren gepland in de weekenden van 5 en 11 december. Wegens het winterse weer heeft Rijkswaterstaat alleen afgelopen weekend onderhoud aan de A1 richting Amsterdam kunnen realiseren. De werkzaamheden resulteren in een betere doorstroming en een veilige weg. Dinsdag 14 december en woensdag 15 december tussen 22.00 uur en 00.00 uur is er maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Daarnaast zijn beide nachten zijn tussen 22.00 uur en 05.00 uur de volgende op- en afritten richting Amersfoort afgesloten:
* afrit 5 Naarden-West
* op- en afrit 6 Naarden-Vesting
* op- en afrit 7 Bussum
* op- en afrit 8 Blaricum
* op- en afrit 9 Laren
* afrit Witte Bergen

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden wordt weggebruikers geadviseerd goed te letten op de actuele informatie boven en langs de weg. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Het verkeer vanuit Amsterdam richting Utrecht/Amersfoort wordt tijdens de nachten omgeleid via de A6 en de A27.

Meer informatie

De meest actuele informatie vindt u op borden boven en langs de weg of op www.vanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A1A6. Daarnaast kunnen weggebruikers met vragen terecht bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 (gratis).


---