Veiligheidsschoen onopvallende risicobron op werkvloer

15/12/2010 10:10

Berendsen

ARNHEM - Op vele werkvloeren in de industrie en foodbranche blijkt de zorg voor veiligheidsschoenen een ondergeschoven kindje. Dat resulteert in onnodige valpartijen, onhygiënische werkomstandigheden en inefficiëntie. Berendsen heeft hiervoor een uitstekende oplossing: de Berendsen Schoenenservice.

Berendsen introduceert de Berendsen Schoenenservice. Als enige speler op de Nederlandse markt verzorgt de dienstverlener daarmee de aanschaf, het beheer, de reiniging en het onderhoud van veiligheidsschoenen voor zijn klanten.

"Tijdens werkbezoeken zagen we het maar al te vaak: schoenen die te vies zijn om aan te pakken, maar toch zonder meer afgedragen worden in een omgeving die hygiëne en veiligheid vereist," constateert Margo Paap-Gerritsen, product manager bij Berendsen. "In de waan van de dag staan medewerkers er niet bij stil dat hun schoenen bacteriën verspreiden of slipgevaar verhogen. Dit zou niet mogen, dat is zelfs bij wet vastgelegd. Bedrijven in de industrie en food moeten voldoen aan de eisen in de wet persoonlijke beschermingsmiddelen, PBM 89/391/EEC, art. 4 deel 6."

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Maar het is niet alleen de drager die zich via zijn schoenen schuldig maakt aan het verhogen van risico's. Paap-Gerritsen: "We horen ook verhalen van dragers van veiligheidsschoenen die de zompige, stinkende schoenen zat zijn. Ze willen graag nieuwe schoenen, of een reservepaar, maar hun manager of inkoper vindt dit te duur, te veel gedoe of is bang dat de continuïteit in gevaar komt. Met die gegevens zijn wij gaan nadenken over een passende oplossing. En die bieden we nu met de Berendsen Schoenenservice. De Berendsen Schoenenservice biedt gemak en financieel voordeel. Daarnaast draagt de service bij aan de hygiëne, veiligheid, tevredenheid en het comfort."

In de praktijk

Met de Berendsen Schoenenservice hoeft de verantwoordelijke voor veiligheidsschoenen in een bedrijf niet langer zelf schoenen aan te schaffen en te beheren. Ook het onderhoud en de reiniging en vervanging van schoenen regelt Berendsen. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook kostenefficiënt. Er zijn geen gevolgen voor de continuïteit van het bedrijf: er zijn altijd schone, droge schoenen beschikbaar voor de medewerkers. De veiligheidsschoenen die Berendsen levert zijn comfortabel en voldoen aan alle wettelijke veiligheids- en hygiënevoorschriften. Ten slotte blijven de schoenen dankzij een uitgekiend onderhoudsprogramma langer en beter in conditie.

Over Berendsen

Berendsen is een internationale speler op de markt van bescherming, comfort en hygiëne in de bedrijfsomgeving. Hiervoor biedt het bedrijf een breed scala aan producten en diensten, zoals huurservices op het gebied van bedrijfs- en veiligheidskleding, cleanroomkleding en -schoonmaaksystemen, hygiëneproducten in sanitaire ruimtes, vloerhygiëne en -bescherming, en absorptiemateriaal. Berendsen maakt deel uit van het beursgenoteerde Davis Service Group Plc dat met ruim 14.000 medewerkers actief is in dertien landen. In Nederland telt Berendsen tien vestigingen met in totaal 650 medewerkers.





http://www.berendsen-schoenenservice.nl