Gemeente Coevorden

Leeuwerikenveld II

Bakker Groep Coevorden breidt uit op Leeuwerikenveld II

woensdag 15 december 2010
De Bakker Groep breidt z'n hoofdvestiging aan de Hulteweg op het bedrijventerrein Leeuwerikenveld II in Coevorden met 1,1 hectare uit. De uitbreiding is nodig voor diverse opslagfaciliteiten en logistieke diensten voor diepteboringen. Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft ingestemd met de grondverkoop.

Bakker Groep Coevorden B.V. bestaat uit meerdere bedrijven die diensten leveren aan voornamelijkde olie- en gaswinning, geothermie en civiele industrie in diverse landen. Onder andere de NAM (Shell), Gasunie enGaz de France behoren tot het klantenbestand.De bedrijven van de Bakker Groep zijn verdeeld over de oudste en onlangs geheel gerenoveerde locatie aan de Stephensonweg en de hoofdvestiging aan de Hulteweg, beide in Coevorden.

De vestiging aan de Hulteweg omvat na de uitbreiding ongeveer 13 hectare. Hier bevinden zich meerdere branche gerelateerde bedrijven die nauw samenwerken en een gezamenlijk One Stop Shop concept bieden. De dienstverlening bestaat onder andere uit verhuur van en service aan machines en equipement, opslagfaciliteiten, handel in metalen, snijden en repareren van verschroevingsdraden, aanneming van bouwwerkzaamheden en weg- en waterbouwkundige werken.

Olie- en gaswinning
Bakker heeft z'n wortels in het Coevorden van de jaren vijftig toen in het naburige Schoonebeek de olie- en gaswinning tot ontwikkeling kwam. De groei begon in de jaren tachtig. Het bedrijf transformeerde in die tijd van metaalrecyclingnaar technische facilitering van olie-, gas-, zout en geothermieboringen op land en zee.Na de bedrijfsovername in 2000 maakte de Bakker Groep opnieuw een sterke groei door. Het aantal arbeidsplaatsen is sindsdien verdubbeld. Er werken momenteel 90 mensen. De directeuren Frans Hagel en Hinke Bakker sluiten verdere groei niet uit.