Twee nieuwe bestuursleden Hogeschool Inholland

15/12/2010 10:20

Hogeschool INHOLLAND

Den Haag - Hogeschool Inholland heeft twee nieuwe bestuursleden: Dhr. Mr.H.J. Rutten en mevr. Dr. B.E van Vucht Tijssen. Lieteke van Vucht Tijssen begint per direct. Ze heeft onder andere gewerkt voor de Universiteit Utrecht en de afgelopen tien jaar bij Boer & Croon als onderwijsbestuurder. Kees Rutten begint op 15 januari 2011. Hij is nu nog Lid College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Samen met collegevoorzitter Doekle Terpstra vormen zij het nieuwe College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Alledrie de bestuursleden zijn maximaal een jaar in functie. "Ik ben erg blij dat het gelukt is om binnen drie weken twee collegabestuurders te vinden," zegt Doekle Terpstra in een reactie. "Toen ik eind november begon als collegevoorzitter was mijn eerste taak om snel twee nieuwe medebestuurders te vinden. Met de komst van Rutten en Van Vucht Tijssen heeft Inholland nu een sterk bestuur en kunnen we het komende jaar hard werken aan de toekomst van Inholland. Er moet veel gebeuren, maar met dit team heb ik er alle vertrouwen in."

Rutten zal zich bezig houden met de bedrijfsvoering van Inholland. Hij heeft op dat gebied veel ervaring opgedaan bij de VU, maar ook al in zijn vorige functies in de financiële wereld. Van Vucht Tijssen krijgt de onderwijs- en onderzoeksportefeuille en zal zich bezig houden met de kwaliteit van onze opleidingen, het portfolio en de keuzes die Inholland daarin zal willen maken.

"Vandaag is mijn eerste dag bij Hogeschool Inholland," zegt Lieteke van Vucht Tijssen, "Ik zal de komende weken gebruiken om mij in te werken zodat ik binnen afzienbare tijd een goed beeld heb van Inholland. Ik zal ervoor zorgen dat het nieuwe College zo gauw mogelijk aan de slag kan om de onderwijskwaliteit van Inholland te versterken."

"Op 15 januari ga ik aan de slag bij Hogeschool Inholland," zegt Kees Rutten, "Ik kijk er erg naar uit om Inholland in goed vaarwater te leiden waar ik 15 januari mee zal starten. Inholland heeft de komende tijd stabiliteit nodig en een goede organisatie. Daarnaast zal ik ervoor zorgen dat de VU in goede handen achter gelaten wordt". Hij is nu nog Lid College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam, maar heeft in oktober jl. reeds aangekondigd de VU te zullen verlaten.

http://www.inholland.nl