Politie Twente

Aanrijdingen door gladheid in Twente Twente
De sneeuwval heeft maandagmiddag 13 december in de politieregio Twente voor flinke verkeersoverlast en enkele aanrijdingen veroorzaakt.

Politie Twente adviseert weggebruikers hun tempo aan te passen aan de weersomstandigheden, maar ook afstand te bewaren ten opzichte van de andere weggebruikers.

Maandagavond 13 december omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding door gladheid op de A1 ter hoogte van Hengelo. Een 30-jarige automobilist uit Almelo moest uitwijken voor een invoegende vrachtauto. Hierdoor raakte de automobilist in de slip en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Een achter hem rijdende vrachtwagen kon niet meer tijdig remmen en kwam in aanrijding met de personenauto. De daarachter rijdende vrachtwagen kon wel tijdig remmen voor het ongeval, maar een wederom achter die vrachtwagen rijdende vrachtwagenchauffeur kon niet meer tijdig remmen en kwam in aanrijding met de voor hem rijdende vrachtauto. Door de aanrijding ontstond een grote verkeersstremming.

In de nacht van maandag op dinsdag 14 december omstreeks 00.45 uur verloor door de gladheid een 28-jarige automobilist uit Wierden de controle over zijn voertuig op de A35 ter hoogte van Enschede. De 28-jarige raakte licht gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010111368 / 2010111307)

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede werd maandag 13 december aangehouden, omdat hij vermoedelijk een auto heeft vernield en diverse bedreigingen had geuit. De politie kreeg omstreeks 23.15 uur een melding van onenigheid tussen twee buren op de Johannes ter Horststraat in Enschede. Een 38-jarige buurtbewoner kwam verhaal halen bij de buren in verband met overlast van diens kinderen. Daarbij uitte de man diverse bedreigingen. Vermoedelijk heeft de man ook een spiegel van een geparkeerde auto vernield. De 38-jarige werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010111354)

Fietser gewond bij aanrijding
Losser
Een 59-jarige fietsster uit Losser raakte maandag 13 december gewond bij een aanrijding in Losser.

Maandag 13 december omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Muchteweg / Gronausestraat in Losser. Een 77-jarige automobiliste uit Oldenzaal reed over de Gronausestraat en wilde de Muchteweg oversteken. Daarbij verleende de vrouw geen voorrang aan een 59-jarige fietsster wie over de Muchteweg fietste. De 59-jarige kwam ten val en raakte gewond. (2010111254)

Fietser gewond bij aanrijding met ander fietser Almelo
Een 56-jarige fietser uit Almelo raakte maandag 13 december gewond bij een aanrijding in Almelo.

Maandag 13 december omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wierdensestraat in Almelo. Een 56-jarige fietser uit Almelo was in aanrijding gekomen met een 12-jarige fietser uit Wierden die met een groepje jongeren uit tegengestelde richting van de 56-jarige fietste. De 56-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010111269)

Gezamenlijk persbericht Gemeente, Brandweer en Politie in Hengelo

Extra toezicht in binnenstad Hengelo op 24 december

Hengelo

Op vrijdag 24 december zal het in de horeca in Hengelo naar verwachting weer erg druk zijn. Het is een traditie dat op 24 december 's middags en 's avonds velen een bezoek brengen aan de horeca in Hengelo. Voor velen een mooie traditie. Door samen te zorgen voor de veiligheid kan het ook gezellig blijven.

Rol voor Hengelose horeca en voor de bezoekers Allereerst kunnen horecabezoekers zelf een bijdrage leveren aan de veiligheid. Dit, door o.a. niet onder invloed van teveel alcohol deel te nemen aan het verkeer. Regel een "BOB" en laat je rijden. De Hengelose horeca hebben ook een belangrijke rol om het uitgaan veilig te houden. Bijvoorbeeld door kerstversiering te hebben, die voldoet aan de in Nederland geldende regelgeving en het vrijhouden van (nood)uitgangen. Ook moet er nadrukkelijk op worden toegezien dat de maximaal toegestane hoeveelheid horecabezoekers niet wordt overschreden.

Handhaving en toezicht
Door verschillende instanties wordt er op 24 december op toegezien dat de veiligheidsregels in acht worden genomen. De gemeente, de brandweer en de politie in Hengelo zullen hierin een belangrijke rol vervullen. Dit met het doel om de veiligheid in het verkeer, in de horeca en in de binnenstad te vergroten. Er worden bijvoorbeeld verkeerscontroles gehouden, gericht op alcoholgebruik en in de binnenstad zal er veel toezicht zijn in en rondom de horecagelegenheden.

Iedereen kan een steentje bijdragen om er een gezellig en veilig kerstfeest van te maken in 2010. Laten we dit samen doen!Politie Twente