Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vaassen - Man opgepakt  voor heling na volgen verfspoor   |

De politie heeft maandag 13 december op de Ankerweg in Vaassen een 29-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van heling van goederen, waaronder blikken verf, die ontvreemd waren uit een werkkeet van een schildersbedrijf. De politie kwam de man op het spoor, nadat vanaf de werkkeet een verfspoor gevolgd kon worden tot aan de deur van de woning. Tijdens het fietsen, met de blikken verf in een jute zak, ging er een verfblik open en ontstond er een overduidelijk verfspoor.


De politie ontving maandag aan het eind van de ochtend een melding van een inbraak in een werkkeet van een schildersbedrijf aan de Jasmijnstraat in Vaassen. Een medewerker van het bedrijf wees de agenten op een verfspoor. Door het verfspoor te volgen kwam men uit bij een woning aan de Ankerweg in Vaassen.


Hier trof de politie de gestolen goederen, waaronder blikken verf, maar ook een 29-jarige man aan. De 29-jarige man ontkende aanvankelijk de diefstal en werd na overleg met de officier van justitie aangehouden op verdenking van heling. Uit nader onderzoek bleek de man naast de diefstal uit de werkkeet ook betrokken te zijn bij diefstal van onder meer oliekachels uit een keet aan de Zwarteweg in Emst.


De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij uiteindelijk de diefstallen bekende. De goederen zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


2010180833

|     |Emst - Diefstal van witte tractor                         |

Maandagavond 13 november is vanuit een schuur aan de Eperweg in Emst een tractor weggenomen.


Het gaat om een witte tractor van het merk Brown. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


2010181038

|     |Harderwijk - Laptops weg bij inbraak                      |

Maandag 13 december heeft een bewoner van een woning aan de Kranenburglaan in Harderwijk een inbraak geconstateerd. Bij de inbraak zijn onder meer laptops en horloges weggenomen.


De inbrekers zijn, tijdens afwezigheid van de bewoners, vermoedelijk door het forceren van een raam de woning binnengekomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010180912


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --