Landstede

Tweede editie Groene Kerstmarkt een succes

Afgelopen zaterdag vond op Doepark Nooterhof in Zwolle de Groene Kerstmarkt plaats. Een kerstmarkt waarbij bewust omgaan met de aanschaf van kerstspullen centraal stond. De sfeer was erg aangenaam, de vuurkorf brandde en de warme chocolademelk stond klaar, kortom alle ingrediënten voor een geslaagde kerstmarkt.

Buiten konden de bezoekers langs het gevarieerde aanbod van kraampjes lopen en natuurlijk de eerste kerstspullen aanschaffen. Vrijwilligers van het Doepark Nooterhof stonden met vetbollen en de Kruidwitch met verschillende kruiden. Er werden kerststukjes verkocht en aan vermaak was geen gebrek. Zo werd de muziek verzorgd door de Zwolse Trekzak Club en een violiste, warme klanken tijdens de koude kerstmarkt.

Binnen was voor iedereen ruimte om deel te nemen aan verschillende workshops. Zo konden de allerkleinsten mooie hangers voor in de kerstboom versieren. De glitters, stiften en kleurpotloden werden goed gebruikt aan de versiertafel.

Aan de andere tafel konden alle bezoekers deelnemen aan een workshop vogelhuisjes maken. In het kader van de recycling had het workshopteam melkpakken verzameld om hier vervolgens een prachtig vogelhuisje van te maken. Wat een prachtig idee om van een melkpak een vogelhuisje te maken, erg leuk om weer even te kunnen knutselen waren veel gehoorde kreten aan de workshoptafel. Jong en oud liepen over de kerstmarkt met de zelfgemaakte vogelhuisjes.

Theehuis
In het Theehuis konden de bezoekers zich opwarmen met glühwein, chocomel of snert. Veel bezoekers namen vervolgens nog een kijkje in het park. Wel erg jammer dat de sneeuw weer weg is zegt een bezoeker, dat zag er zo mooi uit! Veel gezinnen waren aangenaam verrast toen zij zagen dat er twee ponys te gast waren op de kerstmarkt voor de kinderen.

Ruim 200 bezoekers hadden de kou getrotseerd en de organisatie was zeer tevreden. Volgend jaar wordt de kerstmarkt groter en ruimer opgezet. Wanneer het volgende evenement plaats vindt op Doepark Nooterhof is nog niet bekend.