Politie Hollands Midden

Voorschoten - Hennepkwekerij in woning aangetroffen

Voorschoten, 15-12-2010 o De politie heeft dinsdag 14 december een hennepkwekerij in een woning aan de Jan van Galenlaan aangetroffen. De politie had in september informatie binnengekregen over de vermoedelijke hennepkwekerij en heeft eerst onderzoek gedaan.

Dinsdag is de politie de woning binnengegaan en trof in twee kamers een hennepkwekerij aan met 300 hennepplanten. Op de zolder werd een groot aantal goederen gevonden die gebruikt worden bij de opbouw van de kwekerij. Vermoedelijk zijn er in de kwekerij al twee oogsten geweest.

Vier personen, drie mannen van 38, 39 en 46 jaar en een vrouw van 36 jaar, die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Naast een hoeveelheid geld werd ook een aantal mobiele telefoons in beslaggenomen. De hennepplanten en de apparatuur zijn vernietigd.

Uit het onderzoek door het energiebedrijf is gebleken dat de stroom illegaal werd afgetapt. Bovendien was de elektra ondeugdelijk aangesloten.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.