Politie Groningen

Woensdag 15 december 2010

Provincie Groningen, 15-12-2010

Wanbetalers aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN - De parketpolitie houdt in de maand december een aantal actiedagen om nog zoveel mogelijk openstaande justitie vorderingen/boetes te innen. Dinsdagmorgen werd een 29-jarige man uit Groningen in zijn woning aan het Schuitendiep aangehouden. Hij had nog voor ruim 1400 euro aan boetes en/of 27 dagen gevangenisstraf openstaan. Dinsdagmiddag werd een 33-jarige man in Uithuizermeeden door de parketpolitie aangehouden. Ook hij had voor ruim 1400 euro aan boetes en/of 21 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat beide mannen de boetes niet konden betalen zijn zij ingesloten. De parketpolitie stelt de mensen, die het aangaat, nog steeds in de gelegenheid stellen om alsnog aan hun schulden te voldoen. Men voorkomt daarmee dat men de feestdagen in een huis van bewaring door moet brengen. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Automobilist tegen een boom

TER APEL - Bij een eenzijdig verkeersongeval kwam dinsdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal met de schrik vrij. De man reed over de Kloosterveenweg en verloor door de gladheid de controle over zijn auto. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. De auto die zwaar beschadigd raakte werd door een bergingbedrijf afgesleept.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag twee winkeldievegges (32 en 39 jaar oud) meegenomen naar het politiebureau. Het duo had in een supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen een tas vol levensmiddelen gestolen. Door een medewerker van de winkel werden beide vrouwen buiten aangesproken. De supermarkt beschikte tevens over uitstekende bewakingsbeelden.Na verhoor konden beide vrouwen het politiebureau weer verlaten. De levensmiddelen bleven achter in de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Groningen in een woning in de Korrewegwijk aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 21-jarige vriendin heeft mishandeld en bedreigd. Getuigen meldden de ruzie bij de politie. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in een cel. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt babbelaar aan

Waarschuwing om alert te zijn op babbeltrucs

WINSCHOTEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Heiligerlee aangehouden. De politie verdenkt de man ervan geld van een 77-jarige vrouw uit Winschoten afhandig te hebben gemaakt. De 20-jarige belde bij de bejaarde vrouw aan en bood haar kerstkaarten te koop aan. De man vroeg of hij even naar het toilet mocht. De 77-jarige liet hem de woning binnen. Toen de verkoper weg was mistte de bejaarde vrouw een geldkistje uit haar woning. Zij kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Op basis van een goed signalement kon de politie de verdachte op de Beersterweg in Winschoten aanhouden. Bij fouillering werd bij de verdachte een aanzienlijk geldsbedrag aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De politie vermoedt dat de verdachte meer slachtoffers heeft gemaakt in de omgeving van Winschoten. De politie is dan ook op zoek naar slachtoffers van deze praktijken. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of zich melden bij het politiebureau in Winschoten. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Laat personen die met een smoes aan de deur staan de woning niet binnen.

Aanhouding voor rijden onder invloed

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd op de Professor Rankestraat gecontroleerd. Een blaastest resulteerde in een F-indicatie. Daarop is de man aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien had hij nog ruim 700 euro aan boetes openstaan. Aangezien de man deze niet direct kon betalen, is hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde man in onderbroek over straat

GRONINGEN Een 50-jarige Stadjer is dinsdagavond door agenten van straat gehaald. De man liep in onderbroek en op sokken over het Gedempte Zuiderdiep. Op aanspreken maakte de man een verwarde indruk. Voor zijn eigen veiligheid is hij meegenomen naar het politiebureau. Na beoordeling door een arts is de man bij zijn woning afgezet.

Man aangehouden na mishandeling

VEENDAM De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige man uit Wildervank aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige jonge vrouw uit Veendam te hebben mishandeld. Bij De Reede in Veendam ontstond tussen beiden een woordenwisseling, waarna de jonge vrouw meerdere malen in het gezicht werd geslagen. Ze liep hierbij lichte verwondingen op. De verdachte kon later in een woning in Veendam worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 14 december op diverse plaatsen op snelheid en verlichting:


- Delfzijl, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1398, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Warffum, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 719, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 294, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Plantaanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 4956, aantal overtredingen: 375, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 940, aantal overtredingen: 182, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bij een verlichtingscontrole op de Verlengde Hereweg en het Hereplein in Groningen heeft de politie dinsdagavond 34 bekeuringen uitgeschreven.