Gemeente BernhezeKoninklijke onderscheiding voor mevrouw Danuta Piskorek

In het weekend van 5 en 6 december 2010 bracht Stichting Kobylin-Bernheze samen met burgemeester Heijmans een vierdaags werkbezoek aan Kobylin in Polen ter gelegenheid van het officiële 10-jarige bestaan van de stichting.

Vanaf 1989 onderhoudt Nistelrode contacten met de gemeente Kobylin met als doel culturele en maatschappelijke uitwisseling en ondersteuning. De stichting heeft tijdens dit bezoek 60 kerstpakketten uitgedeeld aan gezinnen en sociaal-maatschappelijke instellingen.

Er was ook een bijzondere reden voor dit bezoek. Burgemeester Heijmans mocht mevrouw Danuta Piskorek koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Zij kreeg deze onderscheiding omdat zij als voorzitter van de stichting in de afgelopen 20 jaar tal van activiteiten en evenementen geïnitieerd en mede georganiseerd heeft, zoals de overdracht van een brandweerwagen uit de gemeente Bernheze, voetbalwedstrijden tussen teams uit Kobylin en teams uit Nistelrode en uitwisselingsprogramma's tussen leerlingen van scholen uit Kobylin en Nistelrode. Maar ook de coördinatie van ten minste 10 transporten met enorm grote hoeveelheden hulpgoederen uit Bernheze en de regio Oost-Brabant was bij haar in goede handen. Volgens burgemeester Heijmans heeft zij Bernheze op de kaart gezet in Polen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35