Deelgemeente Charlois Rotterdam

Beter leren met Playing for Succes

Vanaf maart 2011 kan een eerste groep van 30 leerlingen van basisscholen uit Rotterdam-Charlois, Feijenoord en IJsselmonde meedoen aan Playing for Success in de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip.

Dagelijks bestuurder Michel de Baan ondertekende namens deelgemeente Charlois het convenant Playing for Succes (Foto: Frank van den Nieuwenhof) Afgelopen zondag werd daartoe een convenant ondertekend in Stadion Feijenoord. Playing for Success is een naschools programma om leerprestaties te verbeteren. Kinderen die meedoen aan Playing for Success volgen tien weken lang drie uur per week na schooltijd een aantrekkelijk leer- en spelprogramma onder intensieve begeleiding. De inspirerende omgeving van zowel De Kuip als de club moet zorgen voor een wow-factor, waardoor zelfvertrouwen, zelfbeeld en motivatie van leerlingen toeneemt en taal- en rekenresultaten verbeteren.

Naamgever, medefinancier en oud-aanvoerder Van Bronckhorst liet bij de ondertekening van het convenant weten trots te zijn op het te openen leercentrum. Ik vond het belangrijk om na het afsluiten van mijn carrière iets terug te doen voor de jeugd in mijn stad Rotterdam zei hij. Feyenoord was al bezig met Playing for Success en dus hadden we elkaar snel gevonden. We gaan iets moois neerzetten bij Feyenoord waar straks honderden Rotterdamse kinderen van kunnen profiteren. Hopelijk kunnen we ze hier een zetje mee in de rug geven.

Het convenant werd behalve door Feyenoord en Van Bronckhorst, Stadion Feijenoord, de Gemeente Rotterdam en de drie grote deelgemeenten op Rotterdam-Zuid, ook ondertekend door de onderwijsorganisaties BOOR, PCBO, RVKO, LMC, Calvijn, Albeda College, Zadkine, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en KPC Groep.

De Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge juichte het initiatief toe, omdat hiermee de taal- en rekenachterstand van leerlingen op een positieve manier wordt aangepakt. Het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden is een van de speerpunten van het Rotterdams onderwijsbeleid voor de komende jaren, zei hij. Daarmee leggen we immers de beste basis voor een succesvolle schoolcarrière en het voorkomen van voortijdig schoolverlaten.