Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwe Nachtegaal genomineerd

Het Oranjefonds heeft het mozaïekproject Samen mozaïeken is een steentje bijdragen aan de Nieuwe Nachtegaal genomineerd voor Appeltje van Oranje 2011.

De Nieuwe Nachtegaal is een voormalig zorgcentrum, door Woonbron omgebouwd tot wooncomplex en multifunctionele ontmoetingscentrum in Rotterdam-Charlois. Buren en complexbewoners ontmoetten elkaar onder de noemer Samen mozaïeken is een steentje bijdragen aan de Nieuwe Nachtegaal. Ze maakten onder begeleiding van kunstenaars twee mozaïekkunstwerken voor het complex. Na voltooiing blijven de kunstenaars workshops aanbieden. De Nieuwe Nachtegaal is inmiddels een echt ontmoetingscentrum voor de hele buurt.

Appeltjes
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Prinses Máxima reikt in mei op Paleis Noordeinde aan drie winnaars een Appeltje van Oranje uit. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen en gemaakt door Hare Majesteit de Koningin, en een geldbedrag van 15.000.