Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na diefstal uit schoolgebouw
Publicatiedatum: 15-12-2010 11:30:16

ARNHEM - Een 21-jarige Arnhemmer is dinsdagmiddag 14 december op heterdaad betrapt op diefstal uit een schoolgebouw aan de Velperweg. De man werd rond twee uur door personeel van de school in een docentenkamer aangetroffen. Aangezien het niet om een leerling van de school ging en de computeronderdelen uit zijn jaszak staken werd hem gevraagd wat hij daar deed. Daar had hij geen redelijke verklaring over, waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten namen de Arnhemmer mee naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. De man is inmiddels weer op vrije voeten en had de diefstal bekend. De buit is weer aan de school teruggegeven. (139331-P)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden na vechtpartij op straat
Publicatiedatum: 15-12-2010 11:29:37

VELP - De politie in Velp heeft dinsdagochtend 14 december op de Reigerstraat drie Arnhemmers in de leeftijd van 20 tot 25 jaar aangehouden na een vechtpartij op straat. De drie worden ervan verdacht een 20-jarige Westervoorter te hebben geschopt en geslagen.

Het slachtoffer kreeg het omstreeks elf uur met de Arnhemmers aan de stok op een parkeerplaats aan de President Kennedylaan. Volgens de Westervoorter zouden de Arnhemmers over de weg hebben gelopen waardoor zij de auto, waarin de Westervoorter als passagier zat, werd gehinderd. Toen hij er een opmerking over maakte zou een van de drie hem uit de auto hebben getrokken waarna er een vechtpartij ontstond. Gewaarschuwde agenten hielden op basis van verklaringen van getuigen en het slachtoffer de drie Arnhemmers in de buurt aan. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. De Westervoorter was bij het voorval gewond geraakt en heeft aangifte gedaan.
(139331-P)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruzie in het verkeer: Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 15-12-2010 11:28:51

ARNHEM/ELST - Een ruzie tussen twee Arnhemmers over de plaats op de weg is dinsdagmiddag 14 december uitgedraaid op een handgemeen. Een 37-jarige man werd daarbij aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij kon op aanwijzen van getuigen worden aangehouden op de Brinksestraat in Arnhem-Zuid.

De Arnhemmer kreeg rond half drie op zijn fiets over de Rijksweg tussen Arnhem en Elst woorden met een 70-jarige stadsgenoot, die over het fietspad liep. Bij het passeren ontstond onenigheid over wie nou voor wie moest wijken. De twee zouden daar al vaker woorden over hebben gehad. Deze keer ontaardde de woordenwisseling in een handgemeen, waarbij volgens beide partijen over en weer zou zijn geslagen. Getuigen waarschuwden de politie. Toen de 37-jarige wegreed zette een van de getuigen de achtervolging in, waarna hij even later door de politie kon worden aangehouden. De 70-jarige had door de schermutseling verwondingen opgelopen aan het gezicht; de 37-jarige man had geen letsel. Hij is na verhoor in de loop van de avond vrijgelaten. Volgens zijn zeggen was de 70-jarige begonnen met slaan. (139489-P)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bonnen bij fietsverlichtingscontrole in Arnhem

Publicatiedatum: 15-12-2010 11:27:44

ARNHEM - In nog geen uur tijd 37 bonnen. Dat was het resultaat van een fietsverlichtingscontrole van de politie dinsdagochtend tussen half acht en kwart over acht. De controle werd gehouden op de Groningensingel, nabij de Erasmussingel en de Burgemeester Matsersingel.
(139321-P)

'Val op!'
De dagen zijn korter en het weer onstuimig. Om die reden is het belangrijk dat alle verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. De campagne `Val op!' richt zich op de fietsers in het bijzonder. Zij vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Om hun zichtbaarheid en daarmee hun veiligheid te vergroten, worden zij gewezen op goedwerkende verlichting en reflectie. De politie controleert er ook scherp op. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland, de Gelderse politiekorpsen, de Fietsersbond, VVN en de Gelderse gemeenten. De campagne duurt tot medio december.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in Arnhemse woning

Publicatiedatum: 15-12-2010 11:27:04

ARNHEM - In een huis in de wijk Vredenburg in Arnhem heeft de politie dinsdag 14 december een hennepkwekerij ontdekt met bijna 600 hennepplanten. Een 39-jarige man uit Almelo die in huis was is daarbij aangehouden. Nadat er bij de politie verschillende tips waren binnengekomen over mogelijke hennepteelt in het huis werd nader onderzoek gedaan. Bij een onderzoek in huis troffen agenten op de bovenverdieping en de zolder kamers aan die waren ingericht voor de hennepteelt. Ook bleek er sprake van illegale stroomafname. De kwekerij en planten zijn uit de woning gehaald en zullen worden vernietigd. De Almeloër is voor verder onderzoek ingesloten.
(139369-P)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 15-12-2010 11:26:26

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdag 14 december na meldingen van winkeldiefstallen in de stad twee verdachten aangehouden.

Personeel van een winkel aan het Kruidenplein betrapte een 61-jarige Arnhemse toen ze cosmetica zou hebben gestolen uit de zaak. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Een 20-jarige Arnhemse werd aangehouden nadat ze bij een zaak aan de Hanzestraat aan de haal was gegaan met een paar laarzen ter waarde van ongeveer 60 euro. De vrouw bekende de diefstal en kreeg een boete van 150 euro.
(139565 / 139520-P)

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---