Politie Zeeland


---

2186-2010 Bewoner betrapt inbrekers, Koudekerke
Een 63-jarige bewoner betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag inbrekers die er met zijn auto vandoor wilden gaan.
De man werd omstreeks 01.00 uur wakker van geluiden. Voor de zekerheid keek hij even uit het raam en zag zijn auto niet meer op de oprit staan. De man liep naar beneden en ging via de voordeur naar buiten. Hij zag dat zijn auto van de oprit afgereden was en dat er twee mannen in zijn auto zaten. De 63-jarige eigenaar begon te schreeuwen, waarop twee mannen van de auto wegrenden in de richting van de Westerscheldelaan.

De 63-jarige man ontdekte dat er twee sleutelbossen, een mp3-speler en geluidssysteem, twee tassen met daarin een portemonnee met pasjes en enkele tientallen euro's uit de woning waren weggenomen.

In de ochtend na de inbraak werden spullen van de 63-jarige man en zijn echtgenote teruggevonden in de verre omgeving. In de wijk Paauwenburg in Vlissingen vond een buurtbewoner de inhoud van één van de gestolen tassen terug. De vrouw wist de 63-jarige man te bereiken en gaf hem zijn spullen terug. In Koudekerke vonden buurtbewoners het geluidssysteem in hun tuin. Zij belden de politie, die het geluidssysteem aan de 63-jarige man toonden. Het bleek zijn geluidssysteem te zijn.