Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Winterswijk - Geld weg bij woninginbraak         |

Bij een woning aan de Burgemeester Vlamstraat in Winterswijk is dinsdagavond 14 december ingebroken. Hierbij werd onder meer geld weggenomen.


De inbraak werd 's avonds bij thuiskomst van de bewoner ontdekt en gemeld. Er bleek een deur te zijn geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2010181517

|   |Didam - Automobilist aangehouden na achtervolging     |

De politie heeft dinsdagavond 14 december na een achtervolging een 22-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de snelweg A 348 onder Doesburg. De man bleek geen geldig rijbewijs te bezitten en was hiervoor al meerdere malen bekeurd.


De politie Montferland zag de automobilist omstreeks 22.40 uur op de Tatelaarweg in Didam rijden. Het was de agenten bekend dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Zij wilden hem staande houden, maar toen zij hem een stopteken gaven, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Hierop volgde een achtervolging waarbij de automobilist diverse overtredingen beging, zoals het overschrijden van de maximale snelheid en het rechts inhalen via de vluchtstrook. Met hulp van een vrachtwagenchauffeur en gealarmeerde agenten van het politiekorps Gelderland-Midden lukte het de agenten om de automobilist op de A 348 onder Doesburg tot stoppen te dwingen. De man werd aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010181505


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(

(---- --