KNHS

NOC*NSF - NOS Sportgala van het jaar 2010
15 december 2010
Gouden dressuurteam - 1

1 | 2

Dressuurteam erkent meerdere in het Nederlands elftal

AMSTERDAM (KNHS) - Het Nederlands elftal, dat onderleiding van Bert van Marwijk de tweede plaats behaalde tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika, is verkozen tot Sportploeg van het Jaar 2010. De twee andere genomineerden, het zeilduo Lobke Berkhout en Lisa Westerhof, en het Nederlandse dressuurteam, vielen buiten de prijzen. De KNHS feliciteert het Nederlands elftal van harte met deze overwinning.

Daarnaast wenst de KNHS ook graag Mark Tuitert, Sportman van het Jaar, Nicolien Sauerbreij, Sportvrouw van het Jaar, Esther Vergeer, Gehandicapte Sporter van het Jaar en Bert van Marwijk, Coach van het Jaar, van harte te feliciteren. Verder zijn de felicitaties van de KNHS ook gericht aan alle genomineerden die Nederland als topsportland niet alleen in 2010 op de kaart hebben gezet, maar die dat in het verleden ook al hebben gedaan en dat in de toekomst hopelijk zullen blijven doen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kon dit jaar niet worden vastgesteld wie als tweede of als derde eindigden. Gesprekken met sporters en coaches hebben ertoe geleid dat er een vakjury is ingesteld die de nominaties bepaalt. Ook nieuw was dat in een Olympisch jaar een Olympische of Paralympische gouden medaille garant staat voor een nominatie. Het aantal nominaties per categorie kan variëren. Het basisprincipe is dat er per categorie drie genomineerden zijn. De vakjury kan echter bepalen dat er meer genomineerden voorgedragen worden. De daadwerkelijke stemming vond vlak voorafgaande aan de live tv-uitzending plaats. In de NOS vond NOC*NSF hier een goede medestander. Maurits Hendriks: "Met deze aanpassingen komen we tegemoet aan de wensen van onze topsporters om tot een zo objectief mogelijk verkiezingstrajectkomen".

De vakjury die dit jaar bepaald heeft wie de genomineerden zijn, bestaat uit de volgende personen:

Pieter van den Hoogenband, winnaar Fanny Blankers-Koen award Leontien Zijlaard-van Moorsel, winnaar Fanny Blankers-Koen award Charles van Commenée, chef de mission Olympische Spelen Beijing 2008 Henk Gemser, chef de mission Olympische Spelen Vancouver 2010 Thea Limbach, chef de mission Paralympische Spelen Beijing 2008 Joop Alberda, coach
John Volkers, sportjournalist
Ewoud van Winsen, sportjournalist
Jeroen Bijl, manager Topsport NOC*NSF (voorzitter vakjury)

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto's: www.melissen.net