Gemeente Haaksbergen


Vrijwilligersprijs

15-12-2010 Graddy Hilgerink krijgt een oorkonde van burgemeester Loohuis

Haaksbergse inwoners gaven het vaakst hun stem aan Graddy Hilgerink, vrijwillig coördinator van `Uit in 't Iemenschoer' voor senioren. Daarmee werd zij zaterdagavond 11 december 2010 Vrijwilliger van het jaar 2010. Wesley Uuldriks won met zijn activiteiten voor onder meer de stichting Actief Haaksbergen de Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilligers. Speciale erkenning was er voor de groep mensen die het Vermeulen-orgel van de Bonifatiuskerk restaureerde.

Graddy Hilgerink organiseert samen met anderen twee keer per week activiteiten voor senioren bij 't Iemenschoer. Doordat afgelopen jaar door nieuwe wetgeving minder mensen recht hadden op georganiseerde dagbesteding, kwamen veel senioren met een lege agenda te zitten. Graddy Hilgerink sprong daar op in door ze een gezellige tijdsbesteding te bieden waar ouderen ook anderen kunnen ontmoeten. Veel inwoners waardeerden haar inzet met hun stem.

Wesley Uulriks, die de titel `Jong Vrijwillig Talent 2010' kreeg, is samen met enkele leeftijdsgenoten de Stichting Actief Haaksbergen gestart. Hij organiseerde samen met zijn collega's het Oktoberfest voor Haaksbergse jongeren. De opbrengst daarvan boden zij aan het KWF aan. Wesley is ook bij veel ouders en kleine kinderen bekend als de aardige trainer van gymvereniging V&K. Hennie in den Nieuwenkamp, Tonnie Tijink, Danny Koschinski en Arjan Simmelink werden onverwacht nog in het zonnetje gezet voor de vrijwillige uren die zij staken in het restaureren van het orgel van de Bonifatiuskerk.