Woningcorporatie Ymere

Spectaculaire lichtshow bij start bouw Waterlandplein

15-12-2010

33 meter hoge kleurrijke lichtprojectie geeftt voorproefje van de zes nieuwe woontorens die op het plein in Amsterdam-Noord verrijzen.

Wethouder Wonen en Wijken Freek Ossel heeft met een spectaculaire lichtshow de start bouw van het Nieuw Waterlandplein in Amsterdam-Noord ingeluid.

Aanwezigen waaronder bewoners en ondernemers uit de buurt, kregen met de 33 meter hoge kleurrijke lichtprojectie alvast een voorproefje van de zes nieuwe woontorens die op het plein verrijzen. Ook wordt er een groot winkelcentrum gebouwd en komen er diverse voorzieningen zoals een wijkcentrum met bibliotheek en centrum voor zorg & gezondheid.

Impuls Nieuwendam-Noord
Het Nieuw Waterlandplein wordt ontwikkeld door Ymere en AM en is het op één na grootste nieuwbouwproject dat dit jaar in Amsterdam is gestart. Het vormt een belangrijke impuls voor de stad, in het bijzonder Amsterdam-Noord en levert een cruciale bijdrage aan de herstructurering van de aandachtswijk Nieuwendam-Noord.

Verkoop gestart
Afgelopen zaterdag 11 december startte de verkoop van de eerste woontoren De Brandaris: een van de drie torens met koopwoningen. De afwerking is luxe en de warme kleur van de gevelsteen geeft het gebouw een vriendelijk karakter. Het gebouw is vernoemd naar de vuurtoren op Terschelling. Alle andere woontorens op het Waterlandplein worden ook vernoemd naar vuurtorens vanwege hun hoogte en het weidse uitzicht.

Betaalbaar en breed aanbod aan woningen
De Brandaris telt 15 verdiepingen en bevat 41 comfortabele appartementen met verschillende oppervlaktes (58-137 m2). Er zijn veel woningtypes waaronder penthouses met prachtig uitzicht en daktuinwoningen, bijzonder geschikt voor gezinnen. En betaalbaar: prijzen vanaf 139.000 von.

Meer informatie over verkoop en plannen www.nieuwwaterlandplein.nl