GVB


Gouden Reiger voor film

15 december 2010

De nieuwe GVB-scholierenfilm Check in...Chill out heeft 14 december een Gouden Reiger gewonnen; een prijs voor doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. GVB won de prijs in de categorie Educatie.
Trees lijkt een onschuldige oude dame, maar ze dringt voor, gooit haar rommel op de grond en maakt in haar eentje een hoop herrie. Terwijl de kinderen in de film juist het goede voorbeeld geven. Door de rollen om te draaien, maakt de film Check in... Chill out op een leuke manier duidelijk hoe men zich moet gedragen in het openbaar vervoer. Bekijk de trailer.

Scholieren voorlichtingsfilm Check in... chill out Scholierenvoorlichting
GVB geeft al zo'n tien jaar voorlichting aan brugklassers. Deze scholierenvoorlichting is bedoeld om met de leerlingen in gesprek te gaan over (on)veilig en (on)wenselijk gedrag in het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de voorlichting een goede gelegenheid om met elkaar kennis te maken en om begrip voor elkaar te krijgen. Tijdens de les laten de voorlichters de film Check in... Chill out zien, gaan ze met de kinderen in discussie en wordt een quiz gespeeld. Bovendien krijgen de kinderen nog een stripboek mee naar huis.

Masterplan Sociale Veiligheid
De scholierenvoorlichting maakt deel uit van het Masterplan Sociale Veiligheid. Het Masterplan Sociale Veiligheid is een integraal en structureel pakket van maatregelen (bijvoorbeeld cameratoezicht, de conducteur op de tram, de samenwerking met andere partijen in de stad) om de sociale veiligheid in het openbaar vervoer te verbeteren. En niet zonder resultaat: het aantal incidenten is de afgelopen jaren sterk gedaald en het veiligheidsgevoel van medewerkers en reizigers is verbeterd.

Gouden Reiger
De Gouden Reiger is een prijs voor de beste projecten op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. Met andere woorden: films of websites die bedoeld zijn om bijvoorbeeld klanten, medewerkers of andere doelgroepen ergens over voor te lichten of te informeren. De film Check in... Chill out heeft de Gouden Reiger in de categorie educatie gewonnen.