Gemeente Aalten


Beperkt strooibeleid in de gemeente Aalten

De zoutvoorraad is in de gemeente Aalten, net als in andere delen van de Achterhoek, beperkt voor de komende weken. Dit betekent dat de gemeente vanaf dit moment genoodzaakt is beperkt te strooien.

Strooiwagens en zand
De strooiwagens worden ingezet om de belangrijkste hoofdwegen zo schoon mogelijk te houden. Het zout wordt gecombineerd met zand om stroefheid op de wegen te creëren. Zodra de zoutvoorraad het toelaat worden de volledige hoofdroutes weer gestrooid.

Waarschuwingsborden
De gemeente Aalten waarschuwt voor het beperkt strooibeleid bij de invalswegen van de kernen Aalten, Bredevoort en Dinxperlo door middel van borden.

Landelijk tekort
We kampen echter met een landelijk tekort. Veel gemeenten in Nederland zijn genoodzaakt om zeer beperkt te strooien. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Wat kunt u zelf doen?
U bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van de sneeuw en gladheid op uw eigen perceel. Uw hulp is van harte welkom bij het vrij maken van uw eigen straat. De gemeente Aalten adviseert de weerberichten in de gaten te houden en alert te zijn wanneer u naar buiten gaan. Ook op de weg dient u uw rijstijl aan te passen; voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden.