Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie onderzoekt vermissing 45-jarige man

Meerkerk, 15-12-2010

De politie doet onderzoek naar de vermissing van een 45-jarige man uit Meerkerk. Er zijn geen indicaties die duiden op een misdrijf, maar dit kan ook nog niet uitgesloten worden.
De man wordt door zijn familie sinds afgelopen zaterdagavond 11 december vermist.
Tussen 02.00 en 03.00 uur verliet de man in de nacht van vrijdag op zaterdag op zijn fiets een café aan het Dorpsplein. Vermoedelijk is hij daarna langs de Kanaaldijk gefietst richting zijn woning aan de Scheepjesbrug. Omdat de man op zaterdag zou gaan werken, maar als verrassing voor zijn partner een vrije dag had genomen werd hij zowel door zijn werkgever als door zijn familie niet direct gemist. Op zaterdagavond is politie omstreeks 21.30 uur door familie op de hoogte gebracht van de vermissing. De familie vermoedt dat de man onbedoeld te water is geraakt.

Onderzoek
Na de melding is door de brandweer direct met hulpverleningsvoertuigen en grote verlichting de route afgezocht die de man zou hebben gereden. Ook is daarbij het nabijgelegen natuurgebied onderzocht. Op zondag 12 december en de daaropvolgende dagen heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en met veel mensen gesproken waaronder zijn partner, zoon en andere familie en bekenden. Daarnaast werd onder andere de woning van de man onderzocht op eventuele sporen en maakte een helikopter van het KLPD overzichtsfotos. Naar aanleiding van mogelijke sporen langs de waterkant werd door de politie op maandag in het Kanaal gezocht. Deze zoekactie had geen resultaat en werd vanwege de uitgestrektheid van het gebied gestaakt. Eventueel onderzoek door het KLPD met een warmtebeeldcamera, sonarapparatuur of andere middelen is gezien de temperatuur op dit moment (nog) niet effectief.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die de vermiste man tussen 02.00 uur en later hebben zien fietsen of andere informatie hebben.

De politie beschikt over het volgende signalement van de man: Blanke man, 45 jaar oud, 1.78 m lang, schoenmaat 42/43, breed/stevig postuur, rond gezicht, grijs/groene ogen, grijs/peper-zout kleurig haar kort geknipt, teruglopende haargrens.
De man was gekleed in een spijkerbroek, streepjesoverhemd, vermoedelijk zwarte laarsschoenen en een droeg vrijwel zeker een donkerblauw gewatteerd jack met rode strepen op de mouwen die afgezet zijn met een witte bies. De man had de beschikking over een zwarte Gazelle herenfiets uit 2009 met aan de voorzijde een bagagedrager (waarop een mand gezet wordt). Achterzijde van de fiets alleen een spatbord; geen bagagedrager.
Getuigen of andere mensen die zich nog niet hebben gemeld, worden verzocht hun informatie door te geven aan de wijkpolitie in Meerkerk of de recherche in Gorinchem. Dat kan ook op telefoonnummer 0900-8844.