Berenschot reikt voor de derde keer scriptieprijs uit

15/12/2010 14:00

Berenschot

Utrecht, 15 december 2010 - Arjan Tijmes, student aan de Universiteit Twente, is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2010 die Berenschot uitreikt voor de meest opmerkelijke scriptie van het jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van 1.500 euro verbonden.

Een jury onder leiding van prof. dr. T.W.A Camps, directievoorzitter van Berenschot, beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. De scriptie van Arjan Tijmes ('Co-creation and Firm Performance: innovation succes enhancing effects of and motives for customer involvement') bleek het beste te voldoen aan de criteria. Ook stelde de jury dat overtuigend is aangetoond "dat er meerdere wegen naar Rome leiden, maar slechts drie paden naar de heilige graal van co-creatie". Arjan Tijmes ontvangt een bedrag van 1.500 euro.

De tweede prijs (500 euro) gaat naar Rob Huijbers van de Universiteit Tilburg met de scriptie 'Consumers seize power: How social media enables open innovation and customer integration'. Volgens de jury "een uitstekende scriptie, met een goed overzicht van de literatuur en kwaliteit, creativiteit en relevantie voor ons eigen werk".

Om in aanmerking te komen voor de Scriptieprijs, moet de masterscriptie minimaal met een 8 zijn beoordeeld en in 2009/2010 zijn afgerond, anders was een letter of recommendation van de hoogleraar noodzakelijk. Het onderwerp van de scriptie moet raakvlakken hebben met de expertisegebieden van Berenschot. Dr. Myrte Ferwerda, bedenker van de Scriptieprijs: "Deze prijs geeft studenten de kans hun kennis met ons te delen. En uiteraard is het voor Berenschot een mooie kans om in contact te komen met veelbelovende studenten." De focus ligt op studenten bedrijfskunde, bestuurskunde en psychologie.

De Scriptieprijs is een initiatief van de Stichting Berenschot Fundatie ( R? Laboratorium van het adviesbureau), die Berenschot-consultants stimuleert hun kennis van het vakgebied te verdiepen en inzichten en methoden te vernieuwen om zo het instrumentarium van Berenschot up-to-date te houden. De Fundatie biedt financiële ondersteuning en inhoudelijke begeleiding aan onderzoeksprojecten.

Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 500 medewerkers in de Benelux. Het werkt al ruim 70 jaar voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Berenschot is een oer-Nederlands bureau met een internationale oriëntatie., met een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel sinds 1962, als partner in de E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus, en met diverse (maatschappelijke) projecten wereldwijd

http://www.berenschot.nl