Politie Gelderland-Zuid

Jeugdvoetbaltrainer verdacht van verleiding via webcam

Nijmegen, 15-12-2010 o Op 24 november is een 19-jarige man uit Heumen opgepakt die wordt verdacht van verleiding via de webcam van één of mogelijk meer jongeren die spelen/speelden bij een jeugdteam van de Nijmeegse voetbalclub SV Hatert. De verdachte was daar actief als jeugdtrainer.

Vanmorgen zijn de ouders van de betrokken jongeren tijdens een bijeenkomst geïnformeerd door de Nijmeegse burgemeester De Graaf, de politie en het Openbaar Ministerie. Het gaat om jongens tussen de 13 en 15 jaar. Om de ouders en hun kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen, zijn zij direct in contact gebracht met hulpverleners. Ook de voetbalclub krijgt ondersteuning vanuit de gemeente en hulpverlening.

Over de aard en omvang van het misdrijf kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan. De verdachte zit nog vast. Het onderzoek gaat in volle sterkte door.

Oproep
De burgemeester doet een dringend beroep op de media en het publiek om rekening te houden met de situatie waarin ouders en kinderen zich bevinden. Speculaties op internet en in de (sociale) media helpen het onderzoek, en zeker de slachtoffers, niet. De burgemeester vraagt dan ook dringend, ook namens de ouders, om geen foto´s van de kinderen te publiceren of te filmen bij de vereniging of de scholen.

Vragen
Opwww.nijmegen.nlvindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Heeft u andere vragen of informatie, dan kunt u bellen met het publiekstelefoonnummer 024-3292929.

De pers kan -met betrekking tot het strafrechtelijk onderzoek- contact opnemen met de persofficier van Openbaar Ministerie in Haarlem, tel. 023-8883333 (buiten kantooruren: 06-48137003).
Let op:dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor journalisten (niet voor publieksvragen).

Laatst gewijzigd 15-12-2010 13:59 | © Regio Gelderland-Zuid |