KNHS

Luxaflex® nieuwe sponsor FNRS
15 december 2010
FNRSluxaflex

De Luxaflex® FNRS Zitcompetitie, dat is de nieuwe naam van de succesvolle nationale competitie van FNRS Ruitersportcentra waarin jaarlijks de best zittende manegeruiter van Nederland wordt geselecteerd. Op 10 december werd het nieuwe sponsorcontract tussen Luxaflex® en de FNRS ondertekend.

Luxaflex® had al een verbinding met de paardensport via moederbedrijf Hunter Douglas, sponsor van onder meer CHIO Rotterdam en topamazone Imke Schellekens-Bartels. We gaan Imke als ambassadrice inzetten om de zitcompetitie nóg populairder te maken, aldus Luxaflex® directeur Kees Commijs. Door de sponsoring van de Luxaflex® FNRS Zitcompetitie met die van Imke te combineren wil Commijs de topsport met het paardrijden in de manege verbinden. Commijs: Imke vindt dat een goede zit op het paard voor haar super belangrijk is om goed te kunnen presteren. Of je nu in je eerste lessen bezig bent of voor de Olympische Spelen traint, je moet altijd aan je zit blijven werken.

De FNRS Ruitersportcentra dragen met de Luxaflex® FNRS Zitcompetitie bij aan de kwaliteit van de toekomstige topruiters. FNRS directeur Wilfred Franken zegt daarover dat de Nederlandse ruiters, die Nederland over 2 of 3 Olympische Spelen zullen vertegenwoordigen, nu waarschijnlijk nog bezig zijn met het begin van hun carrière op een manege. Veruit de meeste ruiters beginnen tegenwoordig met paardrijden op een manege, rijden daar hun eerste wedstrijden en stromen later door naar de grote wedstrijdsport. Ook wereldkampioen Edward Gal begon zijn carrière op die manier.

Met Luxaflex® zit je goed, dat is de slogan waarmee de specialist in raamdecoratie naar buiten gaat treden. Deze week start de FNRS een grootscheepse campagne om nieuwe deelnemers te trekken voor de competitie, die in 2011 zal bestaan uit 14 regiofinales. De wedstrijden worden in 3 categorieën gehouden: 11 tot en met 17 jaar tot niveau F8, 11 tot en met 17 jaar vanaf niveau F8 en als laatste een categorie voor deelnemers van 18 jaar of ouder (alle niveaus). De beste ruiters en amazones uit de kwartfinale rijden op 10 september 2011 de halve finale en de finale op Horse Event in Deurne (NB).