Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Tilburg, 15-12-2010

Alerte getuige zet politie op spoor van twee Tilburgse woninginbrekers

TILBURG: Een alerte getuige heeft de politie dinsdagmiddag op het spoor gezet van twee mannen die vermoedelijk hebben ingebroken in een woning aan het van Coehoornhof. De politie arresteerde twee Tilburger van 28 en 29 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.

Een buurtbewoonster zag gistermiddag twee mannen inbreken in een woning aan het Menno van Coehoornhof. De inbrekers sloegen aan de achterzijde een raam in. Er werden in elk geval vier horloges gestolen. Terwijl de dienders met de getuige aan de zijkant van het pand stonden, rende een van de daders op dat moment via de voordeur naar buiten. De agenten renden hem achterna. Op de Sacherias Jansenstraat werd de dief, een 29-jarige Tilburger. achterhaald toen hij een schutting probeerde over te klimmen. In de schoudertas zaten diverse horloges afkomstig van de woninginbraak. Zijn vermoedelijke mededader, een 28-jarige Tilburger, werd omstreeks 15.25 uur op de Oerlesestraat aangehouden. De politie onderzoekt of het duo meer inbraken gepleegd heeft.

Diefstal accu's mislukt door oplettende medewerkers

ESBEEK: Bij een bedrijf op de Notelstraat hebben medewerkers
dinsdagmiddag omstreeks 17.20 uur een 30-jarige man uit Veghel betrapt terwijl hij bezig was gebruikte accu's te stelen.

Een medewerker van het bedrijf zag dat de verdachte met een auto het terrein op kwam rijden, uitstapte en naar later bleek 11 gebruikte accu's in de kofferbak deed. Toen hij door personeelsleden daarover werd aangesproken, sprong hij in zijn auto en probeerde weg te rijden. Dit mislukte omdat de uitgang werd geblokkeerd door een vrachtwagen die net aan kwam rijden. Tijdens zijn vlucht reed hij bijna een medewerker aan. De verdachte knalde met zijn auto tegen die vrachtwagen en tegen de poort die daardoor schade opliepen. De verdachte werd door het personeel overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld.

Tilburger (48) aangehouden voor bedreiging

GOIRLE: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 17.50 uur op de Tilburgseweg een 48-jarige Tilburger aangehouden. De arrestatie volgde na melding van overlast op het winkelcentrum. De man bleek nog gezocht te worden vanwege de bedreiging van een 56-jariige Tilburgse.

De politie kreeg een melding dat op de Hovel een man liep die
voorbijgangers lastig viel en ook racistische taal zou uitslaan. De agenten troffen op de Tilburgseweg ter hoogte van een benzinepomp een man aan die voldeed aan het signalement.

Deze man werd al gezocht vanwege een bedreiging. Een 56-jarige Tilburgse had daarvan aangifte gedaan. De verdachte, geen bekende van haar, zou aangeefster in mei van dit jaar op de Dalempromenade bedreigd hebben haar te verkrachten en in elkaar te slaan. In overleg met de officier van justitie is de verdachte gistermiddag voor deze zaak aangehouden. Via de wijkagent zijn al meerdere meldingen over deze man binnen gekomen. Zo zou hij op 10 december jl. ook in het winkelcentrum de Hovel nabij een winkel zijn behoefte hebben gedaan.

Limburger (38) tijdens de Kerstdagen in cel

TILBURG: Een 38-jarige man uit Sittard zit met de feestdagen in de cel. Hij bleek nog twee vonnissen te hebben openstaan.

De man kwam vanmorgen naar het politiebureau aan de Ringbaan Zuid om te vragen of er nog boetes voor hem open stonden. De man bleek een goed voorgevoel te hebben. Hij stond nog gesignaleerd in het
opsporingsregister vanwege een schadevergoeding die hij nog moet betalen, bij vonnis van de politierechter in Breda van 2210 euro. Als hij deze boete niet betaalt mag hij 43 dagen vastgezet worden, wat de betalingsverplichting niet opheft. Bovendien bleek de man nog vijftien dagen gevangenisstraf te hebben openstaan vanwege een diefstal. De man is overgebracht naar het cellencomplex alwaar hij in elk 15 dagen en wellicht nog wat langer wordt vastgezet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-12-2010 14:55 | © Regio Midden en West Brabant |