BASF

BASF heet wereldwijd nieuwe medewerkers welkom

Evenement voor medewerkers ook op Cognis-vestiging in Hoofddorp

Arnhem - 15 december 2010 - Enkele dagen na de afronding van de Cognis-acquisitie, verwelkomt BASF wereldwijd haar nieuwe medewerkers. Op alle Cognis-vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika vinden deze week welkomstevenementen plaats. Zo ook in de Nederlandse vestiging van Cognis in Hoofddorp.

Dr. Jürgen Hambrecht, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF en bestuursleden Dr. Hans-Ulricht Engel en Dr. John Feldmann en BASF Integratie Manager Michael Heinz maakten persoonlijk kennis met zo´n 1500 medewerkers van het voormalige hoofdkantoor van Cognis en de grootste productievestiging in Düsseldorf, Duitsland. Hambrecht begroet deze week via een videoboodschap alle nieuwe BASF-medewerkers tijdens 40 events in 30 verschillende landen.

"Deze week verwelkomen we over de hele wereld nieuwe medewerkers bij ons bedrijf. Samen zullen we het beste team in industrie vormen en onze succesvolle staat van dienst verder uitbouwen en zo winstgevende groei creëren, " zegt Hambrecht.

Ger van der Lubbe, Directeur BASF Nederland B.V hierover.: "Ik ben erg verheugd dat we de collega´s van Cognis bij BASF in Nederland mogen verwelkomen. Bij de Cognis-vestiging in Hoofddorp werken twaalf medewerkers. Deze week is de eerste kennismaking met onze nieuwe collega´s."

BASF kondigde in juni 2010 haar plannen aan voor de overname van Cognis voor een bedrag van EUR700 miljoen. Met netto financiering- en pensioenverplichtingen inbegrepen heeft de onderneming een waarde van EUR3,1 miljard. BASF behaalt met de aankoop van Cognis een leidende positie in ingrediënten voor Personal Care, versterkt haar leidende positie in value-added producten voor home care, verkrijgt een sterke positie in voedingsmiddelen en versterkt haar positie in farmaceutische hulpmiddelen. BASF zal tevens in staat zijn klanten van de divisies Performance Chemicals en Dispersions & Pigments een nog aantrekkelijker portfolio te bieden. Hetzelfde geldt voor klanten van de divisie Petrochemicals in de unit Specialty Monomers. De acquisitie draagt bij aan de uitbreiding van het productportfolio met producten gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen. Cognis heeft circa 5600 medewerkers.

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2009 een omzet van meer dan 50 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 105.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BASF), Londen (BFA) en Zürich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op www.basf.com.