Gemeente Zaanstad

15-12-2010

Vuurwerkcampagne Bureau Halt Zaanstreek Waterland van start

Leerlingen geven zelf voorlichting over vuurwerk

Burgemeester Geke Faber van Zaanstad geeft dinsdag 7 december om 13:30 uur het startsein voor de vuurwerkcampagne van Bureau Halt Zaanstreek Waterland. Van alle basisscholen in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland zijn 2 leerlingen uit groep 8 met begeleiding uitgenodigd om bij de start van de vuurwerkcampagne aanwezig te zijn. De leerlingen krijgen uitleg over hoe zij voorlichting kunnen geven in hun eigen klas over de regels en het veilig omgaan met vuurwerk.

Bureau Halt Zaanstreek Waterland organiseert de voorlichtingscampagne voor de derde keer. De aanwezige leerlingen worden actief ingezet bij het geven van voorlichting. Zij gaan hun klasgenoten informeren over de regels en de gevaren van vuurwerk. De kinderen leren in één middag hoe ze dit het beste kunnen doen.

Tijdens deze middag kunnen de leerlingen onder meer vragen stellen aan een forum van deskundigen over alles wat met vuurwerk te maken heeft. In het forum zit een politieagent, verpleegkundige, brandweerman en een medewerker van Halt. Ook krijgen de kinderen een tasje met het benodigde voorlichtingsmateriaal (vuurwerkposters, folders, dvd, brief) om te gebruiken tijdens hun les in de klas.

Programma van de bijeenkomst:

13.30 uur Opening door burgemeester Faber

13.45 uur Lesinstructie aan de leerlingen

14.30 uur Leerlingen kunnen vragen stellen aan de leden van het forum

15.00 uur Afsluiting