Dienstenbond CNV

Nieuws

15 december 2010

Werkonderbrekingen en gesprekken op vierde actiedag AH

De vierde actiedag voor een nieuwe cao distributie bij Albert Heijn is 15 december al vroeg begonnen. Vanaf 05.00 uur hebben de werknemers op het distributiecentrum (DC) in Zwolle de werkzaamheden tot nader order stil gelegd. Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, die later op de dag weer formeel in gesprek gaat met Albert Heijn, is vanochtend in Zwolle aanwezig zijn om de actie te ondersteunen. CNV Dienstenbond zorgt voor kachels, warme drank en een ontbijtje.

Onderhandelingen
In de middag zal vanaf 14.00 uur opnieuw met Albert Heijn over de cao en situatie op de DC's gesproken worden. Breunesse: "Veel mensen op de DC's ontvangen momenteel hun kerstpakket. Maar echt blij worden de werknemers pas als ze een goede loonsverhoging en werkgaranties krijgen. Dat is het echte kerstcadeau waar men nu op wacht!" Of Albert Heijn daarvoor gaat zorgen? Breunesse hoopt op een constructieve houding van Albert Heijn, maar is bij voorbaat niet optimistisch gestemd. Breunesse: "Albert Heijn zal met zeven mijls laarzen stappen moeten zetten richting de werknemers. Onze inzet blijft om in constructief overleg uit de impasse te raken. Maar mocht het onverhoopt weer vast lopen, dan zullen nieuwe acties volgen in de komende dagen."

Met bussen naar Zaandam
De werknemers hebben het plan opgevat om vanaf zoveel mogelijk DC's een bus met werknemers ter ondersteuning van de onderhandelingen af te laten reizen naar Zaandam. Zo wil men luid en duidelijk de eisen kracht bij zetten. De werknemers verzamelen om 13.30 uur bij het DC in Zaandam, Hoofdtocht 1. Vanaf daar gaat het in een gezamenlijke optocht richting het Hoofdkantoor.

De onderhandelaars van FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond kunnen deze steun in de rug maar al te goed gebruiken. Breunesse:"CNV zoekt altijd naar een oplossing, een doorbraak. Maar daar zijn wel twee partijen voor nodig!"