Dienstenbond CNV

Nieuws

15 december 2010

Leden stemmen in met sociaal plan Hema

In september is het Sociaal Plan Hema afgesproken. De leden hebben zich daar over kunnen uitspreken en hebben in meerderheid ingestemd met het bereikte resultaat. Daarmee is het Sociaal Plan een feit.

Het is nog lang onderhandelen gebleken, maar uiteindelijk ligt er nu een Sociaal Plan voor de Hema. Daarmee zijn veel sociale gevolgen die kunnen voorkomen bij reorganisaties of overnames opgevangen. De wens van CNV Dienstenbond was dat medewerkers zoveel mogelijk hun baan behouden, of begeleid worden naar een nieuwe baan als dat noodzakelijk is. Dat is gelukt; medewerkers worden goed begeleid! Ook in het geval er toch geen andere baan gevonden wordt zijn er goede afspraken gemaakt waarbij de oude Kantonrechterformule gehanteerd wordt. De leden vonden dit goede afspraken en hebben in meerderheid ingestemd.

Het zijn onzekere tijden bij Hema. Het bedrijf staat te koop, de koper is nog onbekend en de plannen dus ook. Daarom is het goed dat CNV Dienstenbond er bovenop zit. Voor medewerkers is alles uit de kast gehaald om te zorgen dat mogelijke consequenties van een verkoop tot een minimum gereduceerd worden. Door een goed Sociaal Plan af te spreken, maar ook door de volledige individuele ondersteuning die medewerkers nodig kunnen hebben; van juridische ondersteuning, tot maatwerk bij een loopbaanadviesbureau. Alleen voor leden!

Hebt u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl