Uitgeverij Bert Bakker

Dieptevrees op nummer twee in Boeken Tip 5 TV Limburg

Pia de Jong - Dieptevrees Dieptevrees van Pia de Jong staat op nummer twee in de Boeken Tip 5 van TV Limburg. Bekijk de Boeken Tip 5 hier.

Edmond is een vrijgezelle, gedisciplineerd levende tandarts van middelbare leeftijd. Zijn ogenschijnlijk kalme leven wordt verstoord wanneer de 23-jarige Roza hem opbelt. Haar gebit ligt in duigen en heeft dringend behandeling nodig. Edmond is geïntrigeerd door het meisje, maar voelt al snel ook irritatie. Roza komt niet opdagen voor de eerste officiële afspraak, en ook anderszins lijkt ze niet bereid zich aan te passen aan de precieze agenda van de tandarts. Toch kan Edmond haar niet uit zijn gedachten zetten. Hij voelt zich aangetrokken tot zijn mysterieuze patiënte, maar weet nog niet dat hij door zijn omgang met haar dichter bij zijn eigen demonen komt te staan. Dieptevrees is een overrompelende roman over onopgeloste zaken uit het verleden. Met een superieure pen weet Pia de Jong de lezer mee te sleuren in de interactie tussen de tandarts en zijn patiënte. De gevolgen zijn voor beiden niet te overzien. Met Dieptevrees lost Pia de Jong de belofte van haar uitstekende debuut Lange dagen definitief in.

Over Lange dagen:

`Een literaire verrassing die maar eens in de tien jaar voorkomt. De Nederlandse literatuur heeft er eindelijk
weer een schrijver bij.'
max pam, hp/de tijd

`Lange dagen van Pia de Jong doet denken aan Hermans en Theroux, maar is volkomen authentiek. (...) Wat een debuut! Een magnifieke geladenheid, die in elke scène, elk gesprek, elke waarneming, elke zin schuilt.'
jeroen vullings, vrij nederland