Fonds Cultuurparticipatie laat 90.000 kinderen muziek maken

15/12/2010 16:00

Muziek Centrum Nederland

Fonds voor Cultuurparticipatie bereikt ruim 90.000 kinderen in het primair onderwijs door actieve muziekeducatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie maakt op 15 december bekend welke initiatieven geld krijgen om in hun gemeente, regio of provincie samen met het onderwijs actief muziek te maken met kinderen. In totaal zijn dit jaar 19 projecten gehonoreerd die samen naar verwachting ruim 90.000 kinderen zullen bereiken. Met het programma Muziek in ieder kind wil het fonds op vernieuwende wijze muziekonderwijs voor kinderen in de basisschoolleeftijd beter toegankelijk maken. De projecten richten zich vooral op kinderen die op dit moment niet of nauwelijks muziekeducatie krijgen. Deze kinderen gaan zingen, instrumenten bespelen en vooral ervaren hoe veel plezier je kunt beleven aan het samen muziek maken.

De volgende zes nieuwe initiatieven zijn gehonoreerd: Fraai Lawaai van De Kubus uit Lelystad, (329.130 euro), Elke Rotterdamse school zingt en speelt van Music Matters (730.000 euro), Muziek in ieder kind van Utrechts Centrum voor de Kunsten (388.073 euro), IK BEN MUZIEK van Trias uit Rijswijk (492.900 euro), Zing zo van Muziekschool Amsterdam (231.498 euro) en Omdat muziek voor iedereen is van Het Leerorkest uit Amsterdam (600.000 euro). Eerder gehonoreerde projecten zijn te vinden op www.cultuurparticipatie.nl.

Het programma Muziek in ieder kind heeft tot doel muziekeducatie aan kinderen tussen 4 en 12 jaar te bevorderen. Meer informatie over het programma en het fonds vindt u op www.cultuurparticipatie.nl Dit programma maakt onderdeel uit van Muziek Telt!, een initiatief van Muziekcentrum Nederland, Kunstfactor en het Fonds voor Cultuurparticipatie waarin de Nederlandse muziekwereld zich verenigt om de aandacht te vestigen op het belang van muziekeducatie in het leven van kinderen. Meer informatie over het programma vindt u op www.muziektelt.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.cultuurparticipatie.nl