Zorg kan verdienen aan winkels

15/12/2010 16:27

Coresta Group BV

Coresta, het bedrijf met totaaloplossingen voor maatschappelijk vastgoed, heeft nieuwe kennis in huis gehaald die dit vastgoed sneller uit de rode cijfers haalt. De nieuwe loot aan de tak is de unit Retail.

Met de waardevolle Retail kennis kunnen zorginstellingen en onderwijsinstellingen sneller rendabel zijn. Een retailstrip op de begane grond in een zorginstelling levert nou eenmaal geld op.

"Het is eigenlijk een logische keuze," zegt oprichter van Coresta Peter Schiphorst, "De dynamiek van het dragen van verantwoordelijkheid voor budgetten voor deze instellingen is erg aan het veranderen. Financiële risico's worden groter. Het delen van investeringen is ook het delen van risico. En dàar hebben de instellingen grote behoefte aan."

Coresta biedt vastgoedoplossingen die passen binnen de bedrijfsstrategieën, vandaar de naam Corporate Real Estate Strategy. Zij komt tegemoet aan de ingewikkelde financieringen van maatschappelijk vastgoed en het spreiden van risico. Investeringen worden steeds hoger. En retail brengt geld op. Het creeërt een zogenaamde derdengeldstroom.

Voor consumenten is de koppeling van Coresta en Retail een zeer goede zaak.

"Consumentengemak staat voorop, in ieders belang", legt Martijn Egelie het kersverse hoofd van de unit Retail van Coresta uit.

Martijn Egelie ontwikkelt en bouwt al 30 jaar retailprojecten en ondersteunt ondernemers met het bouwen van hun winkel.

"Het is makkelijk om snel even de boodschappen te doen voor bezoekers en omwonenden. Bovendien is het heel gezellig als er goede voorzieningen zijn in ziekenhuis of andere instelling."

Coresta is sterk in het bieden van oplossingen voor maatschappelijk vastgoed, zoals

het optimaliseren van vastgoedportefeuilles en het geven van budgetgaranties bij de realisatie ervan. Klinkt dat niet te mooi om waar te zijn?

Peter Schiphorst lacht: "Met de insteek op vastgoedstrategie waren we dertien jaar geleden de eerste in Nederland. Financieringen zijn uiteraard altijd grote struikelblokken. We hebben er duidelijke oplossingen voor gevonden. Budgetgaranties en ons vastgoedfonds helpen trajecten te versnellen.

Wij gaan altijd voor de integrale aanpak en Retail hoort daarbij."

http://www.corestagroup.com