Cofely GDF Suez

Cofely Energy Solutions en De Groene Groep richten duurzaam energiebedrijf op

15 december 10 |

Cofely Energy Solutions en De Groene Groep hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om op transparante wijze een business case te ontwikkelen voor het oprichten van een duurzaam energiebedrijf voor decentrale energieopwekking. Het versnellen van de verduurzaming van gebouwen en gebieden en het leveren van een optimaal resultaat voor de betrokken partijen zijn de uitgangspunten voor deze business case.

Beide partijen verwachten in februari 2011 het eerste gebied bekend te maken waar de business case in de praktijk zal worden gebracht. In dit gebied zal een collectieve energievoorziening de aanjager zijn voor nieuwe ontwikkelingen. Het duurzame energiebedrijf zal een positief effect hebben op het imago van het gebied, de duurzame status van de gebouwen en de gegenereerde inkomsten voor de deelnemende partijen.

Het is voor het eerst dat een vastgoedbelegger en een technisch dienstverlener op een dergelijke manier samenwerken. "De samenwerking sluit volledig aan op de visie van Cofely Energy Solutions om in een eerder stadium actief te zijn en technische oplossingen te vertalen in waardevermeerdering voor de klant," zegt Bas Ambachtsheer, algemeen directeur van Cofely Energy Solutions. "Dit is het eerste resultaat van ons partnership met vastgoedspecialist Colliers International. We merken dat partijen in de markt veel vragen hebben over de huidige trends als de toenemende leegstand, duurzaamheidsdoelstellingen en de invloed van het Nieuwe Werken. Vanuit onze kennis op het gebied van energie en vastgoed, kunnen wij integrale oplossingen bieden, waarbij wij bereid zijn te financieren en garanties af te geven. Hierdoor is onze samenwerking een unieke partner in de vastgoedmarkt geworden."

De Groene Groep is een relatie van Colliers International en een van de grootste particuliere beleggers in Nederland. "Ontwikkeling op basis van de laagste prijs is niet meer van deze tijd. Wij geloven gezamenlijk in een gezonde business case ontwikkeling op basis van wederzijds vertrouwen, waarbij iedereen profiteert en alle aspecten van het hele gebied worden meegenomen. Dat is volgens ons de enige manier om tot een duurzame toekomst te komen," aldus Ron van der Zalm, directeur Beleggingen van De Groene Groep.