Gemeente Soest

Soest heet 10 nieuwe Nederlanders welkom

15 december 2010

Op woensdag 15 december heeft ook de gemeente Soest extra stil gestaan bij de jaarlijkse landelijke naturalisatiedag. Tien inwoners uit Soest en Soesterberg ontvingen uit handen van burgemeester Noordergraaf het bewijs van Nederlanderschap.

Burgemeester Noordergraaf "Zij zijn nu écht Nederlander. En dat betekent onder andere dat zij nu ook mogen stemmen en mee kunnen doen aan de eerstvolgende verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart 2011."

Gemeenten organiseren periodieke ceremonies waarbij de bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap (bij naturalisatie) of de bevestiging van de verkrijging van het Nederlanderschap (bij optie) wordt overhandigd.

Nederlander worden is een bijzondere gebeurtenis. Naast de overhandiging van het bewijs van de Nederlandse nationaliteit, wordt tijdens deze periodieke ceremonies ook aandacht geschonken aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit. Gemeenten organiseren in ieder geval op 15 december een ceremonie op de landelijke naturalisatiedag.

burgemeester Noordergraaf met de 10 nieuwe Nederlanders in Soest.