Gemeente Heumen

Jeugdvoetbaltrainer verdacht van verleiding via webcam

Op 24 november is een 19-jarige man uit Heumen opgepakt die wordt verdacht van verleiding door misleiding via de webcam van één of mogelijk meer jongeren die spelen/speelden bij een jeugdteam van de Nijmeegse voetbalclub SV Hatert. Verder wordt hij verdacht van het in bezit hebben van kinderporno. De verdachte was daar actief als jeugdtrainer.

Vanmorgen zijn de ouders van de betrokken jongeren tijdens een bijeenkomst geïnformeerd door de Nijmeegse burgemeester De Graaf, de politie en het Openbaar Ministerie. Het gaat om zes jongens tussen de 13 en 15 jaar. Om de ouders en hun kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen, zijn zij direct in contact gebracht met hulpverleners. Ook de voetbalclub krijgt ondersteuning vanuit de gemeente en hulpverlening.

Over de aard en omvang van het misdrijf kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan. De verdachte zit nog vast. Het onderzoek gaat in volle sterkte door.
Er is geen enkele aanwijzing dat zich onder de slachtoffers kinderen uit de woonplaats van verdachte bevinden.
SV Hatert heeft de website van de club voorlopig uit de lucht gehaald.

Oproep
De burgemeester doet een dringend beroep op de media en het publiek om rekening te houden met de situatie waarin ouders en kinderen zich bevinden. Speculaties op internet en in de (sociale) media helpen het onderzoek, en zeker de slachtoffers, niet. De burgemeester vraagt dan ook dringend, ook namens de ouders, om geen foto´s van de kinderen te publiceren of te filmen bij de vereniging of de scholen. Vragen
Op de site van de gemeente Nijmegen worden veelgestelde vragen beantwoord. Heeft u andere vragen of informatie, dan kunt u bellen met het publiekstelefoonnummer (024) 329 29 29.

De pers kan -met betrekking tot het strafrechtelijk onderzoek- contact opnemen met de persofficier van Openbaar Ministerie in Haarlem, tel. (023) 888 33 33 (buiten kantooruren: (06) 48 13 70 03). Let op:dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor journalisten (niet voor publieksvragen).