Vestia


15-12-2010

Vestia organiseert logeerpartij in Afrikaanderwijk
---

ROTTERDAM, 13 december - Passend binnen de grootscheeps transformatie van de Afrikaanderwijk, opent Vestia Rotterdam Feijenoord op 18 december de deuren van Kus&Sloop. Vijf appartementen zijn onder begeleiding van Bureau M.E.S.T. door 100% lokale kunstenaars omgetoverd tot kuswoning en te huur voor iedereen die wil weten wat de Afrikaanderwijk te bieden heeft!

Vertrekpunt wordt de Pretorialaan waar de eerste vijf kuswoningen deel zullen uitmaken van Kus&Sloop. Als Vestia begint met het onderhoud aan de panden, zal het project `rondreizen' naar plekken in de wijk die later worden aangepakt. De inrichting van de woningen wordt hergebruikt! Kloppend hart van Kus&Sloop is De Woonkamer in de Pretorialaan, een plek waar ontmoeting en kennisuitwisseling tussen bewoners, huurders, ondernemers en kunstenaars plaatsvindt. Naast informatiepunt en ontmoetingsplek, vormt De Woonkamer het platform voor cultureel programma: het is het gemeenschappelijke koffie- en theehuis, de kleinste bioscoop, de kleinste expositieruimte, het kleinste theater, en het kleinste restaurant van Rotterdam.

Kus&Sloop, 100% lokaal
(Kus) De reizende kofferwoningen bieden de gelegenheid om te flirten met de wijk. Verblijf een nacht, een weekend, een week of zelfs een maand in Kus&Sloop en ontdek de veelzijdigheid en kleurrijkheid van de Afrikaanderwijk! (Sloop) Met het oog op de grootscheepse wijkrenovatie maken de lokale kunstenaars gebruik van vrijkomend materiaal en hergebruikte producten uit de wijk!
(100% lokaal) Door alle producten, faciliteiten, ondernemers, theatermakers en kunstenaars uit de wijk te betrekken, ervaar je de Afrikaanderwijk 100% lokaal!

Wijkwarming
Een housewarming, maar dan in het vijfvoudige kwadraat! Een avond vol van lekker lokaal eten en vermaak. Bewonder de kuswoningen, maak een praatje met de kunstenaars, ontdek de wijk en proef haar heerlijke lokale keuken. Kom langs, geniet... en laat je verleiden voor een nachtje Kus&Sloop!
Benieuwd? www.kus-en-sloop.nl (live vanaf dinsdag 14 december). Reserveren? thuis@kus-en-sloop.nl of kom langs in de Woonkamer op Pretorialaan 6, Rotterdam!

Over Bureau M.E.S.T
Bureau M.E.S.T, het bureau voor Maatschappelijke Experimentele Stedelijke Transformatie, is een groep jonge stadsontwerpers die zich inzet voor het gebruik van leegstaande stukken stad.
*

*

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Afrikaanderwijk vernieuwing

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.


Noot voor de redactie (