Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt zes mannen aan voor vernielingen en inbraken in auto's

Cranendonck, Heeze, Leende, 15-12-2010 o De politie heeft maandagochtend rond 6.00 uur een 19-jarige man uit Leende, een 22-jarige man uit Valkenswaard, een 20-jarige man uit Maarheeze en een 17-jarige jongen uit Weert aangehouden. Allen werden in hun woningen aangehouden. Dinsdagavond werd een 18-jarige man uit Maarheeze aangehouden in zijn woning. Woensdagochtend hield de politie een 21-jarige man uit Maarheeze aan op het politiebureau. Daar had de man zich op verzoek van de politie gemeld. De zes zouden meerdere auto's en fietsen vernield hebben. Ook worden zij verdacht van inbraken in auto's.

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november zouden de mannen in totaal vier auto's hebben vernield op een parkeerterrein bij het station aan de Driebos in Maarheeze. Ze zouden de ruiten en banden van de geparkeerde auto's hebben vernield. Ook zouden ze ingebroken hebben in de voertuigen. Er werden onder meer een laptop, geluidsapparatuur en navigatieapparatuur weggenomen. Tevens werden daar enkele fietsen vernield.

Twee mannen (18 en 21) worden ook verdacht van inbraken in auto's op het Kamersven in Maarheeze. Deze inbraken vonden plaats in de nacht van 12 op 13 november van dit jaar. Uit de auto's werden GSM's en geluidsapparatuur weggenomen.

De groep zou tevens actief zijn geweest in Heeze. In de nacht van 6 op 7 november werden daar twee auto's vernield. Ook werd een auto vernield in Geldrop. In Budel werden een aantal auto's beschadigd.

Tijdens het onderzoek zijn door de politie in Cranendonck gestolen spullen teruggevonden in de woningen van enkele verdachten. De buurtbrigadier van Maarheeze, die een cruciale rol speelde in het onderzoek, kreeg veel informatie en tips van burgers.

De politie vermoedt dat er mogelijk meer vernielingen zijn gepleegd door deze groep. Zij verzoekt slachtoffers zich te melden bij de politie in Cranendonck via het nummer 0900-8844. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.