UMC Utrecht


Nieuwe garage en P+R vlakbij UMC Utrecht

Op 14 december 2010 tekenden vertegenwoordigers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, en de gemeente Utrecht een overeenkomst om de parkeergarage te bouwen. Begin 2011 kan de bouw van parkeergarage P+R De Uithof van start gaan.

Onder het gebouw kunnen gebruikers overstappen op de bus naar de De Uithof, Rijnsweerd en de binnenstad. De busbaan naar P+R De Uithof wordt zo aangelegd dat in de toekomst ook een tramverbinding mogelijk is. In 2011 maken Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de gemeente Utrecht de definitieve keuze of de nieuwe lijn (HOV om de Zuid) naar De Uithof een trambaan wordt.

De parkeergarage komt te liggen tussen sportcentrum Olympos en de aansluiting op de A28. De garage biedt plaats aan tweeduizend auto's. Hiervan zijn vijfhonderd parkeerplaatsen bedoeld voor P+R: parkeren en reizen. De overige vijftienhonderd parkeerplaatsen zijn bedoeld voor medewerkers en bezoekers van Universiteit, Hogeschool en UMC Utrecht en toekomstige partijen in het Utrecht Science Park.

Voor meer informatie, zie website gemeente Utrecht. U kunt ook contact opnemen met de afdeling patiëntenservice van het UMC Utrecht, 088-75556208 of info@umcutrecht.nl
woensdag 15 december 2010