CDA


Nieuws
Oriëntalis krijgt nieuwe kans
woensdag 15 december 2010

CDA wil museumpark redden

Voor Oriëntalis, het voormalige Bijbels Openlucht Museum, was het gisteren erop of eronder. Het museumpark, dat al 100 jaar bij Gelderland én de regio Nijmegen hoort, moest afgelopen januari vanwege financiële problemen de poorten sluiten. Inmiddels is er een nieuw bestuur dat plannen ontwikkelt voor een doorstart.

Vandaag diende het CDA samen met ChristenUnie en VVD een amendement in om een overbruggingssteun toe te wijzen. Dit houdt in dat Oriëntalis meteen kan beginnen met de opbouw van een nieuwe organisatie en een verdere uitwerking van de plannen zodat het nieuwe park levensvatbaar wordt.
Als dit geld niet was toegekend, dan was een doorstart definitief onmogelijk geworden. Dankzij het toegewezen bedrag krijgt de organisatie de kans om het historische park te redden en een âwereld van religie en spiritualiteitâ te realiseren.

Het CDA hecht erg aan het behoud van dit museumpark waar religies elkaar ontmoeten en mensen over elkaar leren. Het kan een verbindend element zijn in een tijd waarin afstand tussen en uitsluiting van burgers dreigt. Door het uitbeelden, uitleggen en laten beleven van de vier grote wereldreligies hoopt het CDA dat het park het wederzijdse begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving bevorderd. Ook voor de regio is dit park van groot belang; het trekt vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Het CDA verwacht dat het Rijk ook haar verantwoordelijkheid voor dit Rijksmonument neemt.

Angela Scholten, Statenlid
06-53711603 of a.scholten@ps.gelderland.nl

Wieneke Mulder, Statenlid
06-54346571 of w.mulder@ps.gelderland.nl