Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-12-2010

Vrouw aangehouden voor inbraak

ETTEN-LEUR: De politie hield dinsdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Nieuwegein aan voor woninginbraak. Een familielid van bewoners van een woning aan het Jaagpad wilde naar de woning binnen gaan, toen hij werd opgehouden door een onbekende vrouw. De man liep de woning binnen en betrapte daar twee onbekende vrouwen. De bewoners van het pand waren op dat moment niet thuis. Het familielid alarmeerde de politie, die een van de vrouwen aanhield. De andere vrouw die in de woning was en de vrouw die de man eerder probeerde op te houden waren er vandoor gegaan. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Bij de inbraak was een sieraad weggenomen. Dit is bij de verdachte niet teruggevonden.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

BREDA: De politie hield dinsdag een 49-jarige Bredanaar aan, nadat in zijn woning aan de Simonsberg een hennepkwekerij werd ontdekt. De politie had na eigen observaties en diverse warmtemetingen het vermoeden dat hier een hennepkwekerij gevestigd was. In de woning bleek een hennepkwekerij te zijn ingericht in een slaapkamer. In de ruimte stonden 200 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. De kwekerij is geruimd en de verdachte is aangehouden. De goederen uit de kwekerij zijn inmiddels vernietigd.
De fraude-inspecteur van het energiebedrijf heeft de meter afgekoppeld en meegenomen omdat hiermee was gefraudeerd. De stroom is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als de bewoner het verbruik en een boete betaald. Van de diefstal zal aangifte worden gedaan.
De verdachte verklaarde dat hij meerdere keren had geoogst en het geld had gebruikt voor het afbetalen van zijn schulden en het betalen van rekeningen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor verkoop illegaal vuurwerk via internet

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 21-jarige Bredanaar aan voor de verkoop van illegaal vuurwerk via internet. De politie Midden en West Brabant werd op de website gewezen door een collega uit een andere politieregio. Hierop werd een onderzoek gestart en bleek dat op de website illegaal vuurwerk kon worden besteld, dat vervolgens per post vanuit het buitenland zou worden verstuurd. De eigenaar van de site had geen vergunning voor de verkoop van vuurwerk.
De politie hield dinsdag de man aan. Hij verklaarde dat hij het vuurwerk verkocht voor een bedrijf in het buitenland. Hij was op de hoogte van het feit dat het handelen in vuurwerk op deze manier niet is toegestaan. Hij verklaarde ook dat hij van mening was dat vuurwerk niet zo gevaarlijk is als veelal wordt beweerd. De woning van de man is doorzocht. Hierbij is geen vuurwerk meer aangetroffen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 15-12-2010 16:54 | © Regio Midden en West Brabant |