Politie Kennemerland

Politie onderzoekt gewapende overval op woning; getuigen gezocht

Nieuw-Vennep, 15-12-2010

Onbekenden overvielen dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur een woning aan de Beethovenlaan. De in de woning aanwezige bewoner werd door de overvallers met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De mannen zijn vervolgens weer vertrokken. Het wordt nog onderzocht of de mannen buit hebben meegenomen.

De politie is een onderzoek gestart naar de overval en heeft een aantal specifieke vragen:

* Wie heeft omstreeks 15.00 uur, of eerder die dag, 2 of meer mannen gezien bij de woning? Mogelijk hebben de mannen eerder deze week al vooronderzoek gedaan in de buurt, wie heeft iets gezien, wat mogelijk te maken heeft met de overval?

* Voor zover bekend had een van de overvallers een donkere huidskleur, de andere een blanke. Wie heeft gezien waar de mannen na de overval gebleven zijn? Op dit moment is nog niet duidelijk of de overvallers bijvoorbeeld in een auto zijn gestapt na de overval. Het is ook niet ondenkbaar dat er nog een persoon op de uitkijk heeft gestaan, wie heeft daar mogelijk informatie over?
* Korte tijd voor de overval is er een glazenwasser in de straat aan het werk geweest. De politie wil graag in contact komen met deze man. Bent u of kent u deze man? Neemt u dan contact op met de politie.

Mensen die informatie hebben, die de politie kan helpen bij het onderzoek, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche Haarlemmermeer, via 0900-8844.