Modint


PERSINFORMATIE
Zeist, 15 december 2010

MODINT Gouden Erespeld voor Fokko Keun
Voormalig directeur sociale zaken van Gamma Holding, Ir. Fokko Keun, is onderscheiden met de gouden MODINT erespeld vanwege zijn grote verdienste voor de mode, interieur, tapijt en textielbranche. De onderscheiding werd hem opgespeld door MODINT-voorzitter Alphons Schouten na afloop van de laatste MODINT-bestuursvergadering van dit jaar. De gouden MODINT erespeld wordt bij hoge uitzondering gegeven aan die personen die zich gedurende vele jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de branche. De speld werd, sinds deze in 1996 is ingesteld, slecht zes keer eerder uitgereikt. De heer Keun was ruim 20 jaar voor de branche actief in diverse functies op sociaal gebied. Vele jaren maakte hij deel uit van en leidde hij namens werkgevers de CAO-onderhandelingscommissie. Daarnaast bekleedde hij namens MODINT c.q. haar rechtsvoorgangers vele bestuursfuncties in door werkgevers en vakbonden gezamenlijk bestuurde paritaire organisaties. In dit verband kunnen worden genoemd de Vakraad voor de Textielindustrie, Sociaal Fonds voor de Textielindustrie, Stichting VUT Textielindustrie en het Bedrijfstakpensioenfonds In deze periode van 20 jaar is er veel gebeurd waaraan Fokko Keun een belangrijke bijdrage geleverd heeft. Het begon met de integratie van de CAO Textielindustrie met de CAO voor Hoger Personeel in de Textielindustrie. Daarop volgden een aantal moderniseringen van de Bedrijfstakpensioenregeling voor de Textielindustrie en de omvorming van de SUT-regeling naar een Vroegpensioenregeling voor MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten.

Afdeling communicatie www.modint.nl 12-2010

PERSINFORMATIE
de Textielindustrie. De laatste majeure hervorming waaraan hij samen met toenmalig MODINTvoorzitter mr. Harry van Dalfsen aan de wieg heeft gestaan, betrof de integratie van de CAO Textielindustrie met de CAO voor de Confectie-industrie tot de CAO voor de Mode-, Interieur-, Tapijten Textielindustrie (MITT). Een zelfde operatie vond per 1 januari 2006 plaats tussen de pensioenfondsen Confectie- en Textielindustrie. Tevens is de heer Keun binnen werkgeverskring nauw betrokken geweest bij verschillende fusies: allereerst Vereniging Katoen-, Rayon- en Linnenindustrie (KRL) met Nederlandse Vereniging voor Werkgevers in Textiel (NVWT) tot Vereniging Textielindustrie Nederland (VTN) en daarna eind 2006 de fusie van VTN met MODINT.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toelichting voor de pers: Met vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van MODINT, via 030 -2320907

MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten.

Afdeling communicatie www.modint.nl 12-2010