Ministerie van Defensie

Marine en landmacht film in de prijzen

15 december 2010, 16.56 uur

www.middenindemarine.nl De Koninklijke Marine en de Koninklijke Landmacht hebben gisteren 2 Gouden Reigers, de vakprijzen voor opdrachtfilms, in de wacht gesleept. De marine voor de documentaire `Midden in de Marine', een film van Nelleke Koop. De landmacht werd bekroond voor haar internetvideo `Werken bij de Pantserinfanterie', geproduceerd door Jules Bohnen Media.

De Gouden Reigers, voorheen de SAM Awards, bestaan sinds de jaren `80 om waardering te tonen voor kwalitatief hoogstaande communicatieprojecten zoals opdrachtfilms, multimediaprojecten en websites. De vakprijs wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, gemaakt in opdracht van het bedrijfsleven, overheid of instellingen, op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en/of interactieve media.

Midden in de Marine

De documentaire `Midden in de Marine' geeft in 7 keer 6 minuten een goed beeld van het leven aan boord van Hr. Ms. Tromp tijdens de antipiraterij-missie Atalanta. De kijker volgt 6 bemanningsleden in diverse functies aan boord van het schip waar zich soms verrassende wendingen voordoen. De volledige documentaire is te bekijken op www.middenindemarine.nl

Werken bij de Pantserinfanterie

www.werkenbijdelandmacht.nl

De internetvideo `Werken bij de Pantserinfanterie' maakt deel uit van een reeks van 7 video's voor de wervingssite www.werkenbijdelandmacht.nl. Jules Bohnen Media films ontwikkelde de filmpjes, die vooral het gevoel moeten weergeven over het werken als militair bij de landmacht. Uiteindelijk worden er 15 filmpjes van maximaal 2 minuten gemaakt die naast de wervingssite ook zijn te bekijken op het Youtube-kanaal `werken bij de landmacht'.

Winnaars van een Gouden Reiger ontvangen het beeldje van de Reiger, gemaakt door beeldend kunstenares Jacqueline van der Laan.

Andere sites

* www.middenindemarine.nl * www.werkenbijdelandmacht.nl