Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 15-12-2010

Politie, Gemeente en Buurtpreventie in actie tegen woninginbraken

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag en avond samen met
ambtenaren van de Gemeente en Buurtbeheer in de wijk Dommelbergen een actie gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Er werd speciaal aandacht besteed aan woninginbraakpreventie. De actie werd door de deelnemers als zeer effectief en plezierig ervaren. De politie hoopt dat buurtbewoners mede door dit soort acties extra alert zijn en bij verdachte omstandigheden direct 112 (heterdaad) of 0900-8844 bellen.

Aan de actie werd meegewerkt door medewerkers van de Gemeente en deelnemers aan de Buurtpreventie. Ook agenten van de Vrijwillige Politie waren actief. Er werden diverse voetjes weggelegd bij adressen waar inbraakonveilige situaties werden aangetroffen. Hierop staat; deze schoenafdruk had ook van een inbreker kunnen zijn. Zo zat er zelfs bij één woning nog de sleutel in het slot van de voordeur. Ook werden diverse open poorten aangetroffen. Verder vonden de agenten het opvallend dat veel bewoners hun brandgang / achtertuin niet verlicht hadden.

Er werd onder meer met twee herkenbare politiewagens en één burgerauto gesurveilleerd in het gebied. Tijdens de actie werden diverse auto's met hun inzittenden gecontroleerd. In oktober vonden er in de wijk Dommelbergen twee woninginbraken plaats. In november waren er maar liefst 20 inbraken, waaronder enkele pogingen. Deze maand zijn nog geen inbraken gemeld.

11-jarige knul met vuurwerk

WERKENDAM: Vanmiddag hebben agenten op de Bereklauw bij een 11-jarige jongen vuurwerk aangetroffen. De agenten hoorden vanmiddag tijdens hun surveillance, terwijl ze op de Randwijklaan reden een harde knal. Ze gingen op zoek naar de plek waar het geluid vandaan kwam. In een speeltuintje troffen ze twee jongens. Een van hen een 11-jarige knul bleek in het bezit te zijn van vuurwerk. Hij heeft hiervan afstand gedaan. Beide knapen zijn door de dienders toegesproken. De ouders van de 11-jarige jongen zijn geïnformeerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-12-2010 16:57 | © Regio Midden en West Brabant |