Gemeente Harlingen


de jong 60 jaar getrouwd

Diamanten echtpaar Houtman - de Jong 60 jaar getrouwd

Burgemeester Scheffer heeft samen met zijn vrouw, het echtpaar Houtman
- de Jong op zaterdag 27 november 2010 gefeliciteerd namens het gemeentebestuur van Harlingen en een boeket overhandigd. Kees Houtman is geboren op 22 december 1926 en kwam als 15-jarige jongen bij zijn vader In de kapperzaak te werken. Hij doorliep de 3-jarige handelsavond school en de kapperschool. In 1946 moest hij als dienstplichtige in dienst en vertrok in mei 1947 naar Indië (Indonesië) en werd daar limitair kapper.

Theresia de Jong is geboren op 3 november 1925. Zij werkte als kinderjuffrouw intern bij tandarts Leeuw op de Noorderhaven. Zij had een opleiding als kinderjuffrouw gevolgd en ook de handelsavondschool gedaan. In de vereniging Nederlands Indië had ze een bestuursfunctie en als zodanig ging ze met het bestuur op huisbezoek. Zo ontmoeten zij elkaar voor het eerst. Later op de bruiloft van de zuster van Kees kregen ze verkering en trouwden op 29 november 1950.

Het echtpaar heeft twee dochters Hilma en Mariëtta Houtman en drie kleinkinderen. Sinds anderhalf jaar zijn zij de trotse overgrootouders van hun eerste achterkleindochter.
Burgemeester feliciteerd het diamanten echtpaar (foto: Joachim de Ruijter)


---