Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

vlijtige bewoners gehuldigd met ZAPspeld en oorkonde
---

Ruim 110 vlijtige bewoners gehuldigd met ZAPspeld en oorkonde

15 december 2010

Donderdag 9 december speldde portefeuillehouder Urwin Vyent meer dan 110 bewoners een speciaal ZAP-speldje op (ZAP staat voor Zwerf Afval Pakkers) en gaf hen een oorkonde voor hun prikwerk in Zuidoost. Vyent sprak zijn trots en bewondering uit voor deze actieve en betrokken bewoners, die regelmatig en door weer en wind buiten zwerfafval staan te prikken.

Zo'n 150 bewoners kwamen donderdag naar de feestelijke bijeenkomst in het stadsdeelkantoor. Daaronder ook ZAPpers die vorig jaar hun speld al hadden verdiend. Het was een gemêleerd gezelschap waarin alle (soorten en maten) bewoners van Zuidoost vertegenwoordigd waren. Een van de gehuldigde `Kortvoort Kanjers' (een initiatief van corporaties Ymere en Rochdale) deed een oproep aan alle bewoners om hen te helpen met het opruimen van zwerfafval. Nadat iedereen door de portefeuillehouder persoonlijk was toegesproken en gelouwerd, barstte het feest los met rapper Anno MC. Eerst hield hij een vurig pleidooi voor het schoonhouden van je eigen buurt. Als je trots bent op Zuidoost, doe je dat gewoon, aldus Anno MC. Hij was vol lof over de goede initiatieven van de bewoners en sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat de aandacht van de media uitsluitend op slecht nieuws was gefocust; nu was er geen camera te zien. Vervolgens zong hij de rap die hij schreef voor de jongerencampagne Clean It Up: `Dit is Amsterdam Bijlmer heee...de plaats waar ik woon. Amsterdam Zuidoost...we vinden schoon heel gewoon'. Kijk hem terug op youtube

Actieweek 12 t/m 19 maart 2011

Stadsdeel Zuidoost deed als enige stadsdeel in Amsterdam mee aan deze landelijke ZAPactie (altijd de 2e donderdag van december). Zuidoost doet natuurlijk ook weer mee aan de jaarlijkse landelijke Nederland Schoonweek, van 12 t/m 18 maart 2011. Er zijn die week allerlei acties en festiviteiten; het doel is om zo veel mogelijk bewoners en ondernemers te mobiliseren voor een schoon Zuidoost.

Zuidoost Schoon, heel gewoon!

.

---