Gemeente Nieuwegein

woensdag, 15 december 2010

Meer wooncomfort en minder lasten voor 167 woningeigenaars

Vele Nieuwegeiners zijn geĂŻnteresseerd in energiebesparing. Dat bleek wel uit de continue toestroom van bezoekers, die dinsdag 7 december ondanks (of juist dankzij?) het winterse weer, naar de energiemarkt van Nieuwegein EURnergiek kwamen. Op deze markt in basisschool De Klimop toonden de aanwezige bedrijven hun producten en oplossingen voor energiebesparing, zoals op het gebied van isolatie van spouwmuur, dak en vloer, maar ook CV-ketels (met of zonder zonneboilers), zonnepanelen en groendaken. Bezoekers konden er zien en horen welke mogelijkheden voor energiebesparing hun woning heeft en welke bijkomende kosten en subsidies er zijn.

Gratis Energieadvies

Er hebben 35 woningeigenaars zich aangemeld om deel te nemen aan het project. Zij profiteren dus dit jaar nog van het gratis energieadvies. In totaal doen er nu 167 woningeigenaars mee met Nieuwegein EURnergiek. Samen met gemeente, adviesbureaus de Groene Werf en Move2Green en de uitvoerende bedrijven, streven zijn naar het verbeteren van hun woning tot een comfortabeler en energiezuiniger woning met toekomstwaarde: een duurzaam (t)huis!

Meer informatie: www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek.

Aannemersbedrijf Stil demonstreert het verschil tussen enkel glas, dubbel glas en HR++-glas. Andere aanwezige bedrijven, aangesloten bij Nieuwegein EURnergiek: Isolatienet, Scholman Servicebedrijf, Geerts de Reuver Dak- en Geveltechniek, DE-partner, Bouwborg, GSU. Foto: fototeam KenM Aannemersbedrijf Stil demonstreert het verschil tussen enkel glas, dubbel glas en HR++-glas. Andere aanwezige bedrijven, aangesloten bij Nieuwegein EURnergiek: Isolatienet, Scholman Servicebedrijf, Geerts de Reuver Dak- en Geveltechniek, DE-partner, Bouwborg, GSU. Foto: fototeam KenM