Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nlAmersfoort: 4 oktober 2010

TOPROLSTOELTENNIS TIJDENS DE REAAL TENNIS MASTERS IN ROTTERDAM

Volgens traditie vindt van woensdag 15 tot en met zondag 19 december het eindejaarsevenement, de REAAL Tennis Masters, plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Voor het eerst strijdt de rolstoeltennistop gelijktijdig om de nationale titel tijdens de REAAL Nationale Rolstoeltennis Kampioenschappen (NRK). Topsportcentrum Rotterdam is (grondig) vernieuwd en uitgebreid met een tweede sporthal, waardoor de accommodatie goed uitgerust is om beide kampioenschappen gelijktijdig te herbergen. De tennisbond is zeer tevreden met deze primeur.

Ook de beste rolstoeltennissers van Nederland zijn blij met deze ontwikkeling. "Top geregeld, een positief impuls voor het rolstoeltennis!", aldus Maikel Scheffers. Ook de nummer 1 van de wereldranglijst rolstoeltennis, Esther Vergeer, is enthousiast: "Het is te gek om te zien dat het rolstoeltennis een plek heeft gekregen binnen de REAAL Tennis Masters. Dit is de beste manier om te laten zien hoe integratie kan werken. Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben van de REAAL Tennis Masters in Rotterdam."

Cornelie van Bergenhenegouwen, Directeur Marketing en Communicatie bij hoofdsponsor REAAL: "In ons derde jaar als hoofdsponsor van de REAAL Tennis Masters zijn we er trots op dat we dit jaar het rolstoelstennis hebben kunnen toevoegen aan dit toernooi. Als hoofdsponsor van de KNLTB ondersteunen we naast het valide tennis namelijk ook nadrukkelijk het rolstoeltennis. Door beide onderdelen nu te integreren in een toernooi, kun je met recht spreken van een Masters toernooi. De allerbeste Nederlandse tennissers zijn straks te bewonderen in Rotterdam waaronder dus de rolstoeltennissers Maikel Scheffers en Esther Vergeer. Dat is geweldig voor het publiek maar ook voor de spelers zelf. Samen met de tennisbond gaan we er een mooi tennisspektakel van maken waar je als tennisliefhebber graag bij wilt zijn."

Meer informatie over de REAAL Tennis Masters kunt u vinden op www.knltb.nl.


----------