Gemeente Tilburg

Concernstaf
Koninklijke onderscheiding

de heer J.L. (Jan) Smits uit Berkel-Enschot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van zijn langdurige (bestuurlijk) vrijwilligerswerk bij Were Di te Tilburg

E M B A R G O TOT WOENSDAG 15 DECEMBER 2010 ± 20.30 UUR

naam J.L. (Jan) Smits (76), wonende te Berkel-Enschot soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door mr. P.G.A. Noordanus, burgemeester van Tilburg plaats/ tijd Algemene Ledenvergadering van Were Di op woensdag 15 december 2010 in het paviljoen van de hockeyclub aan de IJsclubweg te Tilburg.

Bijzonderheden:
Bij de Omnivereniging Were Di in Tilburg kunnen liefhebbers van diverse sporten terecht: hockey, tennis, jeu de boules en beachvolleybal. Ook een combinatie van sporten is mogelijk. De vereniging telt inmiddels bijna 2000 leden en is daarmee binnen de gemeente Tilburg een van de grootste verenigingen. De heer Smits werd in 1949 lid van Were Di. Sinds de jaren '70 is hij actief als vrijwilliger en bestuurslid van de vereniging. Zijn bestuurlijke carrière begon in 1978 toen hij penningmeester werd. In zijn eerste periode van acht jaar boekte de vereniging grote successen: het nieuwe paviljoen werd gebouwd, het eerste kunstgrasveld werd aangelegd.
Van 1996 tot 2004 nam hij een twee periode als penningmeester op zich. Ook in deze termijn creëerde hij financiële mogelijkheden voor de aanleg van nieuwe tennisbanen en jeu de boules-banen. In 2008 werd decorandus voor de derde keer penningmeester. Bij de Algemene Ledenvergadering neemt de heer Smits afscheid als bestuurslid. De heer Smits is tevens bestuurslid van de Stichting Vrienden van Were Di en van de Stichting Sportaccommodatie IJsclubweg.
Vanwege zijn jarenlange inzet voor Were Di is de heer Smits nu Koninklijk onderscheiden.

Contactpersoon:
John Boeren, Concernstaf, telefoon 013 542 8096

Nummer
2010367CS
Datum
10 december 2010